Ανοίγουν οι θύρες των γηπέδων

Ανοίγουν οι θύρες των γηπέδων

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κύβος ερρίφθη. Επειτα από περίπου οκτώ μήνες τα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ 1 ανοίγουν πάλι τις πόρτες τους στους φιλάθλους. Οπως αποφασίστηκε τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστούν με την παρουσία κόσμου στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ αντίστοιχα, στο πρωτάθλημα η είσοδος θα επιτραπεί από την 7η αγωνιστική, ενώ δοκιμαστικά δύο αγώνες της 6ης ημέρας θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία φιλάθλων, καθώς και των αρμόδιων εποπτικών φορέων.

Οσον αφορά τον αριθμό του κόσμου που θα είναι στις εξέδρες, αυτός δεν θα ξεπερνά το 10% της συνολικής χωρητικότητας, αλλά και της χωρητικότητας ανά θύρα, με ανώτατο επιτρεπτό όριο τις 3.500 θεατές, αριθμός που πάντως αφορά μονάχα το ΟΑΚΑ, καθώς στα υπόλοιπα γήπεδα της χώρας το 10% δεν ξεπερνά το όριο που θέτει η κυβέρνηση.

Ετσι στην πράξη την αυριανή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ θα μπορέσουν να τη δουν διά ζώσης 3.200 φίλοι των «ερυθρολεύκων», ενώ στην Τούμπα την Πέμπτη για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ομόνοια, μπορούν να βρεθούν 2.900 φίλοι του «Δικεφάλου».  

Επίσης τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής που θα αποτελέσουν το… κρας τεστ πιθανότατα θα είναι το Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ (25/10) και Ατρόμητος – Παναιτωλικός (26/10). Από κει και πέρα βέβαια η κάθε ΠΑΕ είναι αυτή που θα αποφασίσει σε ποιους φιλάθλους της θα δοθεί προτεραιότητα να είναι στο γήπεδο.

Μεταξύ άλλων στην επίσημη ανακοίνωση για το άνοιγμα των γηπέδων της Σούπερ Λιγκ αναφέρεται ότι οι γηπεδούχες ΠΑΕ οφείλουν να αποστέλλουν σε ψηφιακή μορφή, στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, φάκελο που θα συμπεριλαμβάνει το πλάνο θέσεων και τα εισιτήρια τα οποία θα πωλούνται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Παράλληλα οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάθονται στη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριό τους, τηρώντας την απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου ανάμεσά τους και φορώντας προστατευτική μάσκα.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου, προβλέπονται συγκεκριμένες κυρώσεις που θα επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές στις υπαίτιες ΠΑΕ, για τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όπου θα ισχύει μόνο το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων. Ανακοίνωση για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα εξέδωσε και η Σούπερ Λιγκ.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή