Ανεβάζει ταχύτητα η Διπλή Ανάπλαση

Ανεβάζει ταχύτητα η Διπλή Ανάπλαση

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γοργούς ρυθμούς θα «τρέξει» το έργο της Διπλής Ανάπλασης Βοτανικού και Λεωφόρου, σχεδόν 15 χρόνια από τότε που «κόλλησε στις ράγες» και έμεινε εκεί χωρίς να προχωρήσει, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και, αφού δόθηκαν πρώτα λύσεις σε διάφορα θέματα που καθυστερούσαν τις εξελίξεις, άναψε το πράσινο φως για την υλοποίηση του έργου, με στόχο να ολοκληρωθεί έως το 2023. 

Το πρώτο βήμα θα γίνει με την υπογραφή έως τα μέσα Νοεμβρίου ενός MOU (μνημόνιο συνεργασίας και κατανόησης) μεταξύ της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, του Δήμου Αθηναίων και του υπουργείου Ανάπτυξης.  

Η κίνηση αυτή θα σημάνει την έναρξη ενός αγώνα δρόμου για την υλοποίηση ενός μακρόπνοου έργου, που θα αλλάξει την εικόνα δύο μεγάλων γειτονιών της Αθήνας. Πέρα από τις διαδικαστικές δυσκολίες, κρίσιμο θέμα είναι η εξεύρεση των οικονομικών πόρων για την υλοποίηση του έργου. Εκτιμάται ότι η Διπλή Ανάπλαση θα κοστίσει περίπου 200 εκατ. ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων θα αντληθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, εθνικά και ευρωπαϊκά ταμεία, όπως και από πόρους της Περιφέρειας Αττικής για τα έργα που αφορούν τις δημόσιες υποδομές. 

Στον χώρο του Βοτανικού θα κατασκευαστούν γήπεδο ποδοσφαίρου, εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, αλλά και γήπεδο μπάσκετ σε όμορο οικόπεδο. Μόλις δοθούν προς χρήση οι αθλητικές εγκαταστάσεις, ο χώρος του υπάρχοντος ποδοσφαιρικού γηπέδου στη Λεωφόρο θα μετατραπεί σε πάρκο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή