H AEK έκανε φάσεις, η Λέστερ έβαζε γκολ

H AEK έκανε φάσεις, η Λέστερ έβαζε γκολ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιγότερα απ’ όσα άξιζε πήρε η ΑΕΚ από τη Λέστερ στο ΟΑΚΑ, για τη 2η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Η ήττα της με 2-1 την άφησε στο απόλυτο μηδέν βαθμολογικά και με τεράστιο μειονέκτημα στο παιχνίδι της πρόκρισης, με μόνο κέρδος ότι κοίταξε κατάματα μια πολύ πιο ποιοτική ομάδα. 

Προδομένη από δικά της λάθη, η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω με 2-0 κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά ξαναμπήκε στο παιχνίδι με ένα γρήγορο γκολ στο β΄ ημίχρονο και έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-2 στο επόμενο λεπτό, με πρωταγωνιστές τους Μάνταλο και Τάνκοβιτς. Ο πρώτος πέρασε δύο καταπληκτικές μπαλιές στον Σουηδό, που αξιοποίησε μόνο την πρώτη στο 48΄, καθώς στο 49΄ αστόχησε μόνος προ του Σμάιχελ. 

Η Λέστερ πέτυχε δύο γκολ στο α΄ ημίχρονο, το πρώτο με πέναλτι του Βάρντι στο 18΄ σε ανατροπή του από τον Τσιντώτα και το δεύτερο στο 39΄ από κόρνερ του Μάντισον, ασυγχώρητη αμυντική αδράνεια και πλασέ του Τσάουντρι. 

Στο μεσοδιάστημα, ο Λιβάγια είχε χάσει μέσα σε ένα δίλεπτο δύο σπουδαίες ευκαιρίες, όταν στο 27΄ ο Σμάιχελ απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του και στο 29΄ πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ.

Μετά το 2-1, η ΑΕΚ πίεσε για να αποφύγει την 8η συνεχόμενη ήττα της σε φάση ομίλων (έξι στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι δύο φετινές στο Γιουρόπα Λιγκ), αλλά η καλά οργανωμένη Λέστερ έλεγξε με ασφάλεια τον ρυθμό, έχοντας και ένα δοκάρι με τον Ουντέρ στο 64΄.  

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ινσούα (86΄ Σαμπανάτζοβιτς), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (86΄ Βασιλαντωνόπουλος), Σάκχοφ (86΄ Μαχαίρας), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λόπες, Λιβάγια (46΄ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46΄ Ολιβέιρα). 

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Φουξ (46΄ Τόμας), Μόργκαν, Φοαφανά, Τζάστιν, Ουντέρ (66΄ Πράετ), Τίλεμανς, Τσάουντρι (66΄ Μεντί), Ολμπράιτον, Μάντισον (74΄ Μπαρνς), Βάρντι (70΄ Ιενάτσο). 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μπράγκα πέτυχε δύο γρήγορα γκολ (4΄ Παουλίνιο, 10΄ Γκαϊτάν) και δεν αγχώθηκε καθόλου για να νικήσει στην Ουκρανία τη Ζόρια, η οποία μείωσε σε 2-1 με τον Ιβανισένια στο 96΄. 

Η βαθμολογία (2 αγ.): Λέστερ 6, Μπράγκα 6, ΑΕΚ 0, Ζόρια 0. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή