Πάρτι «Δικεφάλων» σε Τούμπα, Ουκρανία

Πάρτι «Δικεφάλων» σε Τούμπα, Ουκρανία

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρελές κι απίθανες «δικέφαλες» πτήσεις στην Τούμπα και τη Ζαπορίζια, με τον ΠΑΟΚ να συντρίβει 4-1 την Αϊντχόφεν και την ΑΕΚ με το ίδιο σκορ τη Ζόρια Λουχάνσκ, κρατώντας και οι δύο ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ! 

Για να φτάσει στον θρίαμβο, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε μια απίστευτη ανατροπή. Η αποδεκατισμένη (λόγω κορωνοϊού) Αϊντχόφεν προηγήθηκε στο 25΄ με πέναλτι του Ζάχαβι και κράτησε τον έλεγχο του ρυθμού στο α΄ ημίχρονο, αλλά ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έδωσε σύνθημα μιας εκπληκτικής αντεπίθεσης που απέφερε τέσσερα γκολ σε 19 λεπτά! Η ομοβροντία ξεκίνησε στο 47΄ από… σπόντα (σε σουτ του Σέρβου) γκολ του Ζβαμπ και συνεχίστηκε με θεαματικό τρόπο όταν ο Ζίβκοβιτς πέτυχε με… καρμπόν το 2ο και το 4ο του ΠΑΟΚ στο 56΄ και το 66΄, έχοντας ανταγωνιστή τον υπέροχο Τζόλη που με ένα καταπληκτικό γκολ είχε γράψει στο 58΄ το 3-1. Η ελληνική ομάδα έπαιξε μετά με ασφάλεια, καθώς πέρα από τη νίκη, το +3 στα τέρματα της προσφέρει άνεση σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Η νίκη αυτή ήταν η πρώτη του ΠΑΟΚ στον όμιλο και τον ανέβασε στη 2η θέση, πίσω από τη Γρανάδα που νίκησε 2-0 (4΄ Ερέρα, 63΄ Λ. Σουάρες) στη Λευκωσία την Ομόνοια. 
Η βαθμολογία (3 αγ.): Γρανάδα 7, ΠΑΟΚ 5, Αϊντχόφεν 3, Ομόνοια 1. Η 4η αγωνιστική (26/11): Αϊντχόφεν – ΠΑΟΚ, Γρανάδα – Ομόνοια.  

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης (71΄ Λύρατζης), Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (81  Τσιγγάρας), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (84  Μουργκ), Μπίσεσβαρ (46  Τζόλης), Τσόλακ (46΄ Σφιντέρσκι). 
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Εμβογκό, Τέζε, Μποσκαλί (83΄ Λεντέσμα), Σαγνκαρέ (83΄ Σαλμπαρί), Μαξ, Τόμας (57΄ Μαντουέκε), Ροζάριο (46΄ Φέιν), Γκέτσε, Μάλεν, Ιχατάρεν (57΄ Ζούνιορ), Ζάχαβι. 

Λίγη ώρα μετά, την μπαγκέτα την πήρε η ορχήστρα της ΑΕΚ, η οποία νίκησε με το εμφατικό 1-4 τη Ζόρια. Τα γρήγορα γκολ του Τάνκοβιτς στο 7΄ και του Μάνταλου στο 34΄ έδιωξαν από νωρίς κάθε σύννεφο, με τον Λιβάγια να βάζει τη σφραγίδα του στο 53΄ και το 82΄, αφήνοντας χωρίς χροιά απειλής το γκολ του Κοτσέργκιν στο 81΄ και το δοκάρι του Βέρνιντουμπ στο 87΄. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Λέστερ – Μπράγκα 4-0 (21΄, 48΄ Ιεανάτσο, 67΄Πράετ, 78΄ Μάντισον). 

Η βαθμολογία (3 αγ.): Λέστερ 9, Μπράγκα 6, ΑΕΚ 3, Ζόρια 0. Η επόμενη αγωνιστική (26/11): ΑΕΚ – Ζόρια, Μπράγκα – Λέστερ.  

ΖΟΡΙΑ: Σεφτσένκο, Σίγκανικς, Χάνα, Βέρνιντουμπ, Κομτσενόφσκι (59΄ Φαβόροφ), Ιβανισένια, Γιουρτσένκο, Κοτσέρχιν, Καμπάγεφ (59΄ Γκλάντκι), Λούνοφ (46΄ Ναζαρίνια), Γκρόμοφ (46΄ Σαγιαντμανές) 
ΑΕΚ: Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Ινσούα, Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστιτσιτς (85΄ Γαλανόπουλος), Σάκχοφ (70΄ Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (85΄ Μπότος), Τάνκοβιτς (75΄ Ανσαριφάρντ), Λιβάγια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή