Εξι κρούσματα στην ΑΕΚ, αναβολή με Αρη

Εξι κρούσματα στην ΑΕΚ, αναβολή με Αρη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλό STOP έβαλε η COVID-19 στο πράσινο φως της πολιτείας για τη συνέχιση της Σούπερ Λιγκ 1 παρά το lockdown που επιβλήθηκε σε όλη τη χώρα. Μετά την αναβολή του αγώνα Αστέρα Τρ. – Βόλου λόγω 15 κρουσμάτων (τα 10 αφορούν παίκτες) στη φιλοξενούμενη ομάδα, κόκκινο άναψε ξαφνικά και για το ντέρμπι Αρη – ΑΕΚ, το πιο σπουδαίο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής. Εκτός του Μπακάκη που διαγνώστηκε θετικός πριν από τον αγώνα με τη Ζόρια, τέσσερις παίκτες (Μάνταλος, Σάκχοφ, Σβάρνας, Χνιντ) και δύο μέλη της αποστολής βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο μετά την επιστροφή τους από την Ουκρανία. Τέθηκαν άμεσα σε καραντίνα, χωρίς να γίνει προπόνηση φυσικά, με συνέπεια να αναβληθεί ο αγώνας όπως προβλέπεται όταν προκύπτουν από τρία και πάνω νέα κρούσματα σε ποδοσφαιριστές. Νέο κρούσμα κορωνοϊού είχε και ο Αρης, στο τελευταίο τεστ πριν από τον αγώνα.  

Οι άλλοι δύο «Ευρωπαίοι» επιστρέφουν στην ελληνική πραγματικότητα με δύο επικίνδυνες εξόδους. Μετά το θριαμβευτικό  4-1 επί της Αϊντχόφεν στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει με… φόρα στη Ριζούπολη όπου τον περιμένει ο Απόλλωνας, ο οποίος έχασε τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και πιέζεται βαθμολογικά. Ακόμα πιο δύσκολη είναι η αποστολή του πρωταθλητή στο Ηράκλειο, όχι τόσο επειδή τον βαραίνει το 3-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι, όσο επειδή αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ, μια ομάδα καλύτερη απ’ όσο δείχνει η βαθμολογία. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Ατρόμητο, τον οποίο υποδέχεται απόψε ο Παναθηναϊκός, ψάχνοντας το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο απέναντι σε μια ομάδα που έχει νικήσει την ΑΕΚ και έχει αποσπάσει ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά «πνίγεται» στα πιο ρηχά νερά. Μεγάλο βαθμολογικό (και όχι μόνο) ενδιαφέρον έχουν και τα γειτονικά ντέρμπι ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός και Λάρισα – Λαμία.  

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (8η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός, 19.30 Παναθηναϊκός – Ατρόμητος, ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 ΟΦΗ – Ολυμπιακός, 17.15 Λάρισα – Λαμία, 17.15 Απόλλων – ΠΑΟΚ.

Η βαθμολογία: Αρης 16 (6 αγ.), Ολυμπιακός 13 (5), ΑΕΚ 13 (6), ΠΑΟΚ 12 (6), Βόλος 12 (7), Αστέρας Τρίπολης 10 (6), Παναθηναϊκός 9 (7),  ΠΑΣ Γιάννινα 8 (7), Ατρόμητος 8 (7), ΟΦΗ 6 (7), Λάρισα 5 (6), Απόλλων 3 (5), Παναιτωλικός 3 (7), Λαμία 1 (6).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή