Ένταση για τα πριμ αθλητών

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νομοθετική διάταξη από το υφυπουργείο Αθλητισμού αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα με την καταβολή των πριμ των αθλητών για διακρίσεις σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού στίβου. Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει τις βάσεις του σε διάταξη του 2008 και ήρθε στη δημοσιότητα όταν η πολιτεία ζήτησε από τις Κατερίνα Στεφανίδη και Βούλα Παπαχρήστου να επιστρέψουν τα πριμ που είχαν πάρει για τις διακρίσεις από το Παγκόσμιο κλειστού του 2016.  

Η διάταξη της παρ. 10 του άρθρου 18 του ν. 3708/2008 αναφέρει ότι όταν σε κάποιο άθλημα διεξάγονται δύο ή περισσότερα πρωταθλήματα «λαμβάνεται υπόψη η σημαντικότερη διοργάνωση που ορίζεται από την οικεία ομοσπονδία» και ο ΣΕΓΑΣ με έγγραφό του ανέφερε ότι για το 2016 «σημαντικότερη διοργάνωση ήταν το Ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θέμα με τα πριμ που είχαν εισπράξει οι δύο κορυφαίες αθλήτριές μας για το Παγκόσμιο του 2016. 

«Τον Σεπτέμβριο μας ζήτησαν πίσω τα χρήματα και, μάλιστα, μέσα σε πέντε ημέρες. Εμείς ξεκινήσαμε τη διαδικασία ώστε να μπλοκαριστεί η επιστροφή μέχρι να βρεθεί λύση. Ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε δείξει διάθεση να βοηθήσει αλλά δεν είχε γίνει τίποτα», εξιστορεί στην «Κ» η «Κατερίνα των Αιθέρων». 

Το βράδυ της Κυριακής ένα tweet από την ολυμπιονίκη («φτάσαμε να μας ζητάνε και χρήματα πίσω τελικά») έφερε στην επιφάνεια το θέμα, με αποτέλεσμα ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης να στείλει επιστολή στους αθλητές, που είχαν διακριθεί, και να τους ενημερώσει ότι έχει δρομολογηθεί η σχετική νομοθετική διάταξη. «Από την ώρα που ενημερώθηκα για το πρόβλημα εξέφρασα τη βούλησή μου να αντιμετωπισθεί άμεσα με νόμιμο, αλλά και μόνιμο τρόπο. Σε επικοινωνίες που είχαμε με ορισμένους από τους άμεσα ενδιαφερόμενους στις 29/10/ 2020, ενημερώθηκαν ότι έχει εκκινήσει η διαδικασία για να δοθεί λύση πλέον μέσω νομοθετικής διάταξης», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή. 

Η τεχνολογία μετέφερε γρήγορα τα νέα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου ζει και προπονείται το «χρυσό» κορίτσι. «Από την αρχή πίστευα ότι ο υφυπουργός είχε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει, απλώς δεν προχωρούσε το θέμα και δεν είχαμε ενημερωθεί. Ελπίζω ότι θα λήξει όχι μόνο για εμάς αλλά και για αθλητές άλλων αθλημάτων που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα», τόνισε στην «Κ» η Κατερίνα Στεφανίδη. 

Ο τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραΐτης, τόνισε: «Καλούμε, τον υφυπουργό Αθλητισμού να σταματήσει να εργαλειοποιεί τους αθλητές κατά το δοκούν. Να επιλύσει το θέμα που έχει προκύψει άμεσα. Nα σταματήσει, επιτέλους να διαχειρίζεται μόνο επικοινωνιακά το χαρτοφυλάκιό του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή