«Δεν έχουμε μεγάλο βάθος»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόβα τζενεράλε σε… οικογενειακό κλίμα σήμερα (16.45) για την εθνική μας ομάδα με αντίπαλο την Κύπρο στη Ριζούπολη, λίγο πριν από τους καθοριστικούς αγώνες την Κυριακή με τη Μολδαβία στο Κισινάου και την άλλη Τετάρτη με τη Σλοβενία στην Τούμπα. Είναι τα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας μας στο Nation League και έχουν χαρακτήρα τελικού: με δύο νίκες εξασφαλίζει όπως και να έχει την πρώτη θέση του ομίλου και την άνοδο στη β΄ κατηγορία της διοργάνωσης, συν τη δυνατότητα μιας ακόμη ευκαιρίας για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022, εάν δεν καταφέρει να την εξασφαλίσει νωρίτερα μέσα από την προκριματική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης. Το αποψινό φιλικό με την Κύπρο γίνεται για να δώσει την ευκαιρία στον Τζον Φαντ Σιπ να δει κάποιους παίκτες που τους έχει καλέσει πρώτη φορά όπως τον Χατζηγιοβάνη και τον Γιακουμάκη, αλλά και στους διεθνείς να βρεθούν μαζί αγωνιστικά και να δέσουν πιο πολύ ως ομάδα, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες να κάνουν τις δύο συνεχόμενες νίκες στα επίσημα παιχνίδια που ακολουθούν.

Η απουσία των Μάνταλου, Σβάρνα, Μπακάκη λόγω κορωνοϊού και του τραυματία Γιαννούλη, είναι μεγάλος «πονοκέφαλος» για τον κ. Φαντ Σιπ γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα δεν του προσφέρει πολλές εναλλακτικές: «Η ανησυχία μου είναι πως δεν έχουμε πολύ μεγάλο βάθος στην επιλογή των παικτών και αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει με το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι ελληνικές ομάδες παίζουν με πολλούς ξένους κι αυτό με προβληματίζει. Θα πρέπει στο μέλλον να βοηθήσουμε την Εθνική βάζοντας περισσότερους Ελληνες παίκτες στις ομάδες, γιατί κι εμείς από εκεί επιλέγουμε ποδοσφαιριστές», τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός και πρόσθεσε ότι τον προβληματίζει, επίσης, η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση παρότι έχουν ήδη γίνει κάποια σημαντικά βήματα στην προσπάθεια να αλλάξει ο τρόπος του παιχνιδιού μας, όπως ήταν ο σχεδιασμός εξαρχής.  

Ο Ολλανδός τεχνικός κάλεσε συνολικά 26 ποδοσφαιριστές για τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα, ελπίζοντας, όπως είπε, ότι ο ανταγωνισμός θα είναι κίνητρο για τους διεθνείς, ενώ η πληθώρα επιλογών θα προσφέρει στον ίδιο την ευκαιρία να δει κάποιους συνδυασμούς παικτών που ταιριάζουν καλύτερα. Η αποστολή:  Μπάρκας, Βλαχοδήμος, Διούδης, Μιχαηλίδης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μασούρας, Τζόλης, Ρότα, Μαυρίας, Λαμπρόπουλος, Πέλκας, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Ζέκα, Μπακασέτας, Χατζηγιοβάνης, Γιακουμάκης, Σιώπης, Λυκογιάννης Κυριακόπουλος, Παυλίδης, Κουλούρης, Χατζηδιάκος και Λημνιός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή