Παρελθόν το Νο 2 της Ευρωλίγκας

Παρελθόν το Νο 2 της Ευρωλίγκας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραίτηση του επιχειρησιακού διευθυντή και Νο 2 της Ευρωλίγκας, Εντουαρντ Σκοτ, ύστερα από 14 χρόνια και η απόφασή της να μονιμοποιήσει από τη νέα σεζόν Μπάγερν και Βιλερμπάν, δίνοντας παράλληλα νέα διετή κάρτα ελευθέρας (wild card) στην Αλμπα Βερολίνου, κυριάρχησαν στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της διοργανώτριας αρχής με τους μετόχους.   

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, από το καλοκαίρι του 2021, θα υπάρξει μονιμοποίηση των Μπάγερν και Βιλερμπάν, αυξάνοντας τον αριθμό των ομάδων-μετόχων που έχουν εγγυημένα συμβόλαια στις 13, από 11 που είναι τώρα. Παράλληλα θα γίνει νέο άνοιγμα στη γαλλική και γερμανική αγορά, που θεωρείται πως θα αυξήσει τα έσοδα.

Με την πρόθεση να δοθεί στην Αλμπα Βερολίνου wild card μέχρι το 2023, οι εξασφαλισμένες θέσεις θα είναι 14, ενώ στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για νέες ψηφιακές συνεργασίες και στρατηγικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μπάγερν αναμένεται να έχει έτοιμο το νέο της γήπεδο το 2022, που θα κοστίσει 100 εκατ. ευρώ και θα κατασκευαστεί με χορηγία της «Red Bull», ενώ ο Τζόρντι Μπερτομέου φέρεται να έχει ως σχέδιο να δημιουργηθούν μπασκετικές ομάδες με ποδοσφαιρικό brand name και πολλούς οπαδούς όπως η Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία και η Γιουβέντους στην Ιταλία!   

Οι απόψεις για τους λόγους που ώθησαν τον στενό συνεργάτη του Μπερτομέου να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση διίστανται. Σίγουρα το τάιμινγκ και η δύσκολη κατάσταση στην οποία περιήλθε η Ευρωλίγκα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και τις παλινωδίες που επακολούθησαν των αναβολών, προκαλώντας αναστάτωση και ταλαιπωρία στις τάξεις των περισσότερων ομάδων, έπαιξαν τον ρόλο τους. Το περιβάλλον του Σκοτ αλλά και στελέχη της Ευρωλίγκας ανέφεραν πως η κίνηση αυτή είχε να κάνει καθαρά με προσωπικούς λόγους και είχε αποφασιστεί από τον περασμένο Ιούλιο. Ωστόσο, άλλοι την ερμηνεύουν ως αποτέλεσμα των όσων έγιναν το τελευταίο διάστημα.

Αρχικά με τα σκορ 20-0 για όσους δεν αγωνίζονταν λόγω κρουσμάτων, που εν συνεχεία μεταβλήθηκαν σε εξ αναβολής αγώνες, αλλά και με την απουσία «plan b» για τον προγραμματισμό των αναμετρήσεων που αναβλήθηκαν, όπως υποστήριζε ο Μπερτομέου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σκοτ ζήτησε εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση γιατί συνέστησε στον Παναθηναϊκό να μην ταξιδέψει στη Ρωσία για τον αγώνα με την Ζενίτ λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ υποχρέωσε τον Προμηθέα  να ταξιδέψει στην Ισπανία με έξι επαγγελματίες για το ματς με την Γκραν Κανάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή