Τ. Μπαχ: Εμβολιασμένοι όλοι οι αθλητές και θεατές στους Ολυμπιακούς (εικόνες)

Τ. Μπαχ: Εμβολιασμένοι όλοι οι αθλητές και θεατές στους Ολυμπιακούς (εικόνες)

Αντιμέτωπος με διαδηλωτές ο πρόεδρος της ΔΟΕ στο Τόκιο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμβολιασμό όσων παρακολουθήσουν και συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο υποσχέθηκε κατά την επίσκεψή του στην Ιαπωνία τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, που βρέθηκε αντιμέτωπος και με διαμαρτυρίες κατά της διοργάνωσης των Αγώνων εκεί.

Ο Γερμανός παράγοντας μετέβη στην Ιαπωνία για να τονώσει τις προσπάθειες των διοργανωτών των Αγώνων να προετοιμαστούν αλλά και να πάρουν ξανά μαζί τους την κοινή γνώμη στην Ιαπωνία, λέγοντας ότι σε αυτό θα βοηθήσει και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ώστε να υπάρχουν και φίλαθλοι στις εξέδρες το προσεχές καλοκαίρι.

Τ. Μπαχ: Εμβολιασμένοι όλοι οι αθλητές και θεατές στους Ολυμπιακούς (εικόνες)-1

«Συνθέτουμε ένα τεράστιο σύνολο εργαλείων στο οποίο θα βάλουμε όλη την ποικιλία των μέτρων που μπορεί κανείς να φανταστεί,» δήλωσε ο επικεφαλής των πάλαι ποτέ «Αθανάτων» μετά της συνάντησή του με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Γιοσιχίντε Σούγκα. «Αυτό μας δίνει πολύ, πολύ μεγάλη βεβαιότητα ότι θα έχουμε θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο του χρόνου.»

Ο κ. Μπαχ μάλιστα τόνισε ότι «για την προστασία του ιαπωνικού λαού και με σεβασμό προς αυτόν, η ΔΟΕ θα κάνει μεγάλη προσπάθεια ώστε όσοι συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι επισκέπτες από άλλες χώρες να έρχονται εδώ να είναι εμβολιασμένοι, εφόσον ως τότε είναι κάποιο εμβόλιο διαθέσιμο.»

Τ. Μπαχ: Εμβολιασμένοι όλοι οι αθλητές και θεατές στους Ολυμπιακούς (εικόνες)-2

Οι Ολυμπιακοί του Τόκιο αναβλήθηκαν φέτος για το καλοκαίρι του 2021. Ωστόσο οι Ιάπωνες ανησυχούν για τη διασπορά του κορωνοϊού και σε μεγάλο βαθμό αντιτίθενται στη διεξαγωγή τους. Σε δημοσκόπηση της ιαπωνικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης το καλοκαίρι βρέθηκε ότι το 70% των Ιαπώνων θέλουν η διοργάνωση να ακυρωθεί η τουλάχιστον να αναβληθεί για αργότερα.

Τον κ. Μπαχ υποδέχθηκαν διαδηλωτές με πλακάτ στα αγγλικά που τόνιζαν την αντίθεσή τους στους Αγώνες τον Ιούλιο και Αύγουστο στο Τόκιο.

Τ. Μπαχ: Εμβολιασμένοι όλοι οι αθλητές και θεατές στους Ολυμπιακούς (εικόνες)-3

Η διήμερη επίσκεψη του κ. Μπαχ στο Τόκιο λαμβάνει χώρα μία ημέρα μετά τη διεξαγωγή διοργάνωσης της γυμναστικής με 22 αθλητές από διάφορες χώρες, στην ιαπωνική πρωτεύουσα παρουσία χιλιάδων θεατών.

Οι ξένοι γυμναστές έμειναν σε καραντίνα 14 ημερών πριν φθάσουν στην Ιαπωνία, και στο Τόκιο παρέμειναν σε απομόνωση στο ξενοδοχείο τους, ενώ τους γίνονταν και μοριακά τεστ κορωνοϊού σε καθημερινή βάση.

Πηγή: Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή