ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τ. Μπαχ: Εμβολιασμένοι όλοι οι αθλητές και θεατές στους Ολυμπιακούς (εικόνες)

Αντιμέτωπος με διαδηλωτές ο πρόεδρος της ΔΟΕ στο Τόκιο

t-mpach-emvoliasmenoi-oloi-oi-athlites-kai-theates-stoys-olympiakoys-eikones-561159409

Εμβολιασμό όσων παρακολουθήσουν και συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο υποσχέθηκε κατά την επίσκεψή του στην Ιαπωνία τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, που βρέθηκε αντιμέτωπος και με διαμαρτυρίες κατά της διοργάνωσης των Αγώνων εκεί.

Ο Γερμανός παράγοντας μετέβη στην Ιαπωνία για να τονώσει τις προσπάθειες των διοργανωτών των Αγώνων να προετοιμαστούν αλλά και να πάρουν ξανά μαζί τους την κοινή γνώμη στην Ιαπωνία, λέγοντας ότι σε αυτό θα βοηθήσει και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ώστε να υπάρχουν και φίλαθλοι στις εξέδρες το προσεχές καλοκαίρι.

t-mpach-emvoliasmenoi-oloi-oi-athlites-kai-theates-stoys-olympiakoys-eikones0

«Συνθέτουμε ένα τεράστιο σύνολο εργαλείων στο οποίο θα βάλουμε όλη την ποικιλία των μέτρων που μπορεί κανείς να φανταστεί,» δήλωσε ο επικεφαλής των πάλαι ποτέ «Αθανάτων» μετά της συνάντησή του με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Γιοσιχίντε Σούγκα. «Αυτό μας δίνει πολύ, πολύ μεγάλη βεβαιότητα ότι θα έχουμε θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο του χρόνου.»

Ο κ. Μπαχ μάλιστα τόνισε ότι «για την προστασία του ιαπωνικού λαού και με σεβασμό προς αυτόν, η ΔΟΕ θα κάνει μεγάλη προσπάθεια ώστε όσοι συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι επισκέπτες από άλλες χώρες να έρχονται εδώ να είναι εμβολιασμένοι, εφόσον ως τότε είναι κάποιο εμβόλιο διαθέσιμο.»

t-mpach-emvoliasmenoi-oloi-oi-athlites-kai-theates-stoys-olympiakoys-eikones2

Οι Ολυμπιακοί του Τόκιο αναβλήθηκαν φέτος για το καλοκαίρι του 2021. Ωστόσο οι Ιάπωνες ανησυχούν για τη διασπορά του κορωνοϊού και σε μεγάλο βαθμό αντιτίθενται στη διεξαγωγή τους. Σε δημοσκόπηση της ιαπωνικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης το καλοκαίρι βρέθηκε ότι το 70% των Ιαπώνων θέλουν η διοργάνωση να ακυρωθεί η τουλάχιστον να αναβληθεί για αργότερα.

Τον κ. Μπαχ υποδέχθηκαν διαδηλωτές με πλακάτ στα αγγλικά που τόνιζαν την αντίθεσή τους στους Αγώνες τον Ιούλιο και Αύγουστο στο Τόκιο.

t-mpach-emvoliasmenoi-oloi-oi-athlites-kai-theates-stoys-olympiakoys-eikones4

Η διήμερη επίσκεψη του κ. Μπαχ στο Τόκιο λαμβάνει χώρα μία ημέρα μετά τη διεξαγωγή διοργάνωσης της γυμναστικής με 22 αθλητές από διάφορες χώρες, στην ιαπωνική πρωτεύουσα παρουσία χιλιάδων θεατών.

Οι ξένοι γυμναστές έμειναν σε καραντίνα 14 ημερών πριν φθάσουν στην Ιαπωνία, και στο Τόκιο παρέμειναν σε απομόνωση στο ξενοδοχείο τους, ενώ τους γίνονταν και μοριακά τεστ κορωνοϊού σε καθημερινή βάση.

Πηγή: Reuters, BBC