Ψάχνει αντίδραση στη Βιτόρια ο ΠΑΟ

Ψάχνει αντίδραση στη Βιτόρια ο ΠΑΟ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέρμα στο χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του στην Ευρωλίγκα θα επιχειρήσει να βάλει απόψε (21.30) στη Βιτόρια ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο την Μπασκόνια, μια ομάδα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει πολύ, ακόμα και σε εποχές κατά τις οποίες ο ίδιος ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικός. Οι «πράσινοι» μετρούν τέσσερις συνεχόμενες ήττες στη διοργάνωση και αρνητικό ρεκόρ 2-5, με εκκρεμότητα τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια τους με Ζενίτ και Βιλερμπάν που αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού. Κι αν στα πρώτα ματς που έχασαν στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες και με ψηλά το κεφάλι, δεν ισχύει το ίδιο στο  προχθεσινό παιχνίδι τους στη Βαλένθια, το πρώτο της «διαβολοβδομάδας».  

Οι 83 πόντοι στην επίθεση συνήθως φέρνουν νίκη εκτός έδρας, αλλά ενώ τους πέτυχε ο Παναθηναϊκός, έχασε εύκολα με διαφορά 12 πόντων. Με μια απλή ανάγνωση, η αχίλλειος πτέρνα του με τη Βαλένθια δεν ήταν η δημιουργία, αλλά η πολύ κακή αμυντική λειτουργία του. Δέχθηκε 95 πόντους, δύο λιγότερους απ’ όσους στη Βαρκελώνη σε 45 λεπτά, απέναντι στο φαβορί της διοργάνωσης. Σε επίπεδο Ευρωλίγκας, δεν μπορείς να κερδίσεις με… αεράμυνα, κάτι που αναγνώρισε και ο Σαντ Ρος: «Ειδικά εκτός έδρας, πρέπει να αποφεύγουμε τα λάθη και να κρατάμε τον αντίπαλο χαμηλά στο σκορ. Μόνο αν δώσουμε βάση στην άμυνά μας θα έχουμε πιθανότητες για νίκη απέναντι σε μια γρήγορη και νεανική ομάδα όπως η Μπασκόνια, με παίκτες που στην πλειονότητά τους παίζουν μαζί τουλάχιστον δύο χρόνια».  

Τα άλλα αποψινά παιχνίδια: Χίμκι – Εφές (19.00) και Μπάγερν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21.30). 

Ο Ολυμπιακός παραμένει σε καραντίνα, καθώς βρέθηκε και πέμπτος παίκτης θετικός στον κορωνοϊό και αναβλήθηκαν οι αγώνες και οι προπονήσεις του, ακόμα και οι ατομικές. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν νέο έλεγχο και ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα αποφασισθεί πότε θα αρχίσουν πάλι οι προπονήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή