Ζητείται «σφυγμός» από τον Παναθηναϊκό

Ζητείται «σφυγμός» από τον Παναθηναϊκό

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά στην περίπτωση του Παναθηναϊκού και στην εικόνα που έδειξε στη Λυών απέναντι στη Βιλερμπάν, ήταν άκρως αποκαλυπτικοί. Η συντριβή με 24 π. διαφορά μοιάζει φυσιολογική για μια ομάδα που φάνηκε να μην έχει προετοιμαστεί καν για αυτό το παιχνίδι.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο με καλούς σουτέρ και «σφιχτή» άμυνα που προερχόταν από τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, οι «πράσινοι» απλώς ήταν… αλλού. Οι συνολικά 97 πόντοι των Γάλλων ήρθαν στο ρελαντί και χωρίς αντίδραση από τους παίκτες του Βόβορα.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα 17 τρίποντα είναι τα περισσότερα που έχει δεχθεί ποτέ η ομάδα σε αγώνα Ευρωλίγκας. Τόσα είχε δεχθεί και το 2009 από τη Μάλαγα, αλλά σε παιχνίδι που είχε κριθεί στην παράταση. Με ανάλογες εμφανίσεις και στατιστικά –κυρίως αμυντικά– οι «πράσινοι» που μετρούν 3 νίκες και 6 ήττες, δεν έχουν καμιά τύχη στη διοργάνωση.   

Απόψε (21.45) η νέα δοκιμασία ακούει στο όνομα «Αρμάνι Μιλάνο». Η αποστολή αναχώρησε οδικώς από τη Λυών και στη διάθεση του Γιώργου Βόβορα θα βρίσκεται και ο Σέλβιν Μακ που δεν αγωνίστηκε στη Γαλλία.

Ο τεχνικός της ιταλικής ομάδας Ετόρε Μεσίνα μίλησε με καλά λόγια για τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως τα ριμπάουντ και η άμυνα θα παίξουν τον πιο σημαντικό ρόλο. «Την περασμένη εβδομάδα έπαιξαν ένα υπέροχο παιχνίδι εναντίον της Μπάγερν. Μέχρι στιγμής, δεν πήραν τα αποτελέσματα που έχουν τη δυνατότητα να πάρουν», ανέφερε.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Μόσχα όπου νωρίτερα σήμερα (19.00) θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ. Η δύσκολη αποστολή που έχουν οι «ερυθρόλευκοι», αντισταθμίζεται ώς ένα βαθμό από την επιστροφή σχεδόν όλων των παικτών που έλειπαν απέναντι στην Μπασκόνια. Ο λόγος για τους  Βεζένκοφ, Ζαν-Σαρλ, Ελις και Χαραλαμπόπουλο. Αντίθετα, ο Χάρισον θεωρείται ανέτοιμος και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

Καλή προσωπική άμυνα, ρυθμό, ένταση και ταχύτητα στην επίθεση θα πρέπει να έχει η ομάδα σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Η ΤΣΣΚΑ έχει καλούς παίκτες στο ένας εναντίον ενός και με πλάτη και με πρόσωπο στο καλάθι. Οπότε χρειάζεται καλή προσωπική άμυνα, έλεγχο των ριμπάουντ και από κει πέρα στην επίθεση πρέπει να παίξουμε με ρυθμό, ένταση και ταχύτητα. Δεν κυκλοφορούν την μπάλα όσο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά έχουν πολύ επιθετικό ταλέντο».

• Σήμερα επίσης παίζουν: Ζενίτ – Φενερμπαχτσέ, Μακάμπι – Ερ. Αστέρας, Βαλένθια – Αλμπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή