Εγινε… Παναθηναϊκός και πήρε μεγάλη νίκη

Εγινε… Παναθηναϊκός και πήρε μεγάλη νίκη

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός μετά τη συντριβή από τη Βιλερμπάν στη Γαλλία έβγαλε στο Μιλάνο την αντίδραση που όλοι επιζητούσαν, πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη με 80-77 επί της Αρμάνι και παίρνοντας μεγάλη δόση οξυγόνου αφού έφτασε στο 4-7.

Οι «πράσινοι» βγάζοντας πάθος και αυτοπεποίθηση στο β΄ ημίχρονο και με μπροστάρηδες τους Μήτογλου (MVP), Παπαπέτρου και Νέντοβιτς (oι οποίοι πέτυχαν καθοριστικά τρίποντα στο φινάλε), κατάφεραν να ανατρέψουν την κακή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου όπου παρουσιάστηκαν οι γνωστές «ασθένειες» (κακή αμυντική λειτουργία, λάθη και αστοχία σε κρίσιμα σημεία).

Με καλή άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο και τους Μακ, Παπαπέτρου, και Μήτογλου, να βρίσκουν επιθετικές λύσεις, ο Παναθηναϊκός ξαναμπήκε στο παιχνίδι, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει 64-64, επτά λεπτά πριν από το τέλος.  Παρά το γεγονός πως από εκείνη τη στιγμή σπατάλησε φθηνά τέσσερις επιθέσεις, δύο διαδοχικά τρίποντα του Νέντοβιτς και του Παπαπέτρου έδωσαν την ώθηση για τη μεγάλη νίκη.  

Κορυφαίοι για την ομάδα του Γιώργου Βόβορα ήταν οι Νέντοβιτς (15 π.), Μήτογλου (14 π.) και Παπαπέτρου (13 π.), αλλά και ο Ουάιτ, ο οποίος «κατέβασε» 10 ριμπάουντ και έδωσε μεγάλες μάχες. Επόμενη δοκιμασία για τους «πράσινους» είναι η Ζαλγκίρις την επόμενη Παρασκευή στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 42-30, 60-54, 80-77.

Λίγο νωρίτερα, ο Ολυμπιακός ήθελε αλλά δεν μπορούσε στη Μόσχα και μοιραία ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ με 80-61, πέφτοντας έτσι βαθμολογικά στο 5-5 (νίκες-ήττες) στην Ευρωλίγκα.

Μόνο στα πρώτα έξι λεπτά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα άφησαν υποσχέσεις πως είναι ικανοί να διεκδικήσουν κάτι, φτάνοντας στο +8.  Εν συνεχεία υπέκυψαν στις ορέξεις της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, που με μπροστάρη τον Σεγκέλια και δύο συνεχόμενα τρίποντα, άρχισαν να «ζεσταίνουν» τις μηχανές τους.

Η μεγάλη αστοχία, ο εκνευρισμός αλλά και τα πολλά λάθη (16 συνολικά), είχαν ως αποτέλεσμα διψήφια διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου, που διευρύνθηκε στην τρίτη περίοδο. Μάρτιν και Πρίντεζης με 10 πόντους ο καθένας, ξεχώρισαν από τους Πειραιώτες. Τζέιμς (16) και Σεγκέλια (10) από την ΤΣΣΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 39-29, 56-38, 80-61.

Στα άλλα ματς: Ζενίτ – Φενερμπαχτσέ 65-73, Μακάμπι – Ερ. Αστέρας, 81-76 Βαλένθια – Αλμπα 92-100.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή