«Μαύρη» νύχτα για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αετοί με χάρτινα φτερά, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έμειναν σε πολύ χαμηλές πτήσεις και είδαν τα όνειρα περί πρόκρισης να συντρίβονται πριν καν φτάσει η τελευταία αγωνιστική. 

Οι δύο «Δικέφαλοι» γνώρισαν οδυνηρές ήττες και πρόωρο αποκλεισμό από τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ο μεν ΠΑΟΚ στη Λευκωσία από την αδιάφορη βαθμολογικά Ομόνοια με 2-1, η δε ΑΕΚ με 4-2 από την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ. Η εξέλιξη αυτή εκμηδένισε τις όποιες πιθανότητες βαθμολογικής ανάκαμψης της Ελλάδας στο ranking της UEFA. Υπάρχει ορατός κίνδυνος να κατρακυλήσουμε ακόμα και στην 20ή θέση! 

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ με το γκολ του Κακουλή στο 9΄, ισοφάρισε με τον Τζόλη στο 39΄ μετά έναν υπέροχο συνδυασμό, αλλά έμεινε εκεί. Δεν μπόρεσε να σηκώσει κεφάλι στο β΄ ημίχρονο, απείλησε πολύ λιγότερο απ’ όσο απειλήθηκε κι ενώ γλίτωσε στο 50΄ το δεύτερο γκολ (διπλό τετ α τετ και δοκάρι), το δέχθηκε με ανόητο πέναλτι (ευστόχησε ο Γκόμεθ) που παραχώρησε στο 83΄ ο Ελ Καντουρί ανατρέποντας τον Λοΐζου.  

OMONOIA: Φαμπιάνο, Κούσουλος, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Κίκο (59΄ Λέτσιακς), Λοΐζου (85΄ Ασαντέ), Τζιωνής, Γκόμες (59΄ Κούσουλος), Κακουλλής (21΄ λ. τρ. Σεχού), Σενέ (59΄ Ντούρις). 
ΠΑΟΚ: Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ουαγκέ (46΄ Γιαννούλης), Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Σβαμπ (46΄ Μουργκ), Τσιγγάρας (79΄ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι. 
Την ίδια ώρα, η Αϊντχόφεν έπαιρνε νίκη με 1-0 (38΄ Μάλεν) στη Γρανάδα και άφησε χωρίς νόημα την τελευταία αγωνιστική. 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Γρανάδα 10, Αϊντχόφεν 9, ΠΑΟΚ 5, Ομόνοια 4. Η 6η αγωνιστική (10/12): ΠΑΟΚ – Γρανάδα, Αϊντχόφεν – Ομόνοια. 

Νωρίτερα, η ΑΕΚ έψαχνε ένα μεγάλο θαύμα με δύο νίκες και συνδυασμούς αποτελεσμάτων στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να πάρει την πρόκριση, αλλά έχυσε την καρδάρα πριν καν αρχίσει να τη γεμίζει. 

Η Μπράγκα τη σόκαρε με δύο απανωτά γκολ (7΄ Τορμένο, 9΄ Εσγκάιο) στο πρώτο δεκάλεπτο και τη «σκότωσε» ψυχολογικά, όπως φάνηκε ξεκάθαρα στο 18΄ όταν ο Ολιβέιρα κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να αστοχήσει εντελώς μόνος, ένα μέτρο πριν από την άδεια εστία!   

Μια απίστευτη γκάφα των δύο στόπερ της Μπράγκα έφερε μια ασίστ-δώρο στον Ολιβέιρα που μείωσε σε 2-1, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει, αλλά οι Πορτογάλοι έδειξαν ότι ήλθαν για να πάρουν την πρόκριση και να μη ρισκάρουν τίποτα. 

Με ένα «κρύο» γκολ του Ρικάρντο Ορτα στο 45΄ κι άλλο ένα του Γκαλένο στο 83΄ «κλείδωσαν» τη νίκη, με τον Βασιλαντωνόπουλο να διαμορφώνει το τελικό 2-4, με το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ. Πέρα από τον αποκλεισμό, η ήττα αυτή διεύρυνε ένα απίστευτο αρνητικό ρεκόρ για την ΑΕΚ: έχει να νικήσει από το 2010 σε εντός έδρας παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, με ρεκόρ 0-4-10! 

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ινσούα, Νεντελτσιάρου, Χνιντ, Μπακάκης (46΄ Βασιλαντωνόπουλος), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (74΄ Γκαρσία), Αλμπάνης (60΄ Τάνκοβιτς), Λιβάια, Ολιβέιρα (60΄ Ανσαριφάρντ). 
ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Σεκέιρα, Τόρμενα, Μπρούνο Βιάνα (46΄ Κάρμο), Εσγκάιο, Κάστρο (78΄ Νοβάις), Αλ Μουσράτι (57΄ Φρανσέρτζιο), Μεντέιρος (57΄ Αντρέ Ορτα), Ρικάρντο Ορτα, Γκαλένο, Παουλίνιο (70΄ Γκιλιέρμε). 
Στον άλλο αγώνα του ομίλου, Ζόρια – Λέστερ 1-0 (84΄ Σαγιαντμανές). 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Λέστερ 10, Μπράγκα 10, Ζόρια 6, ΑΕΚ 3. Η 6η αγωνιστική (10/12): Λέστερ – ΑΕΚ, Μπράγκα – Ζόρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή