Σε δύσκολο όμιλο η Ελλάδα

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετά δύσβατο είναι για την εθνική μας ομάδα το μονοπάτι που οδηγεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Κατάρ το διάστημα 21/11-18/12/2022.

Η Ελλάδα, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην Ζυρίχη, τοποθετήθηκε στον 2ο προκριματικό όμιλο και καλείται να αντιμετωπίσει την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Γεωργία και το Κόσοβο.

Ηταν δεδομένο ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που βρισκόταν στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, θα είχε δύσκολη αποστολή προκειμένου να φτάσει στον τελικό του στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στα γήπεδα του Κατάρ, όμως η παρουσία της Σουηδίας, που θεωρείται η πιο δυνατή από τις ομάδες του 2ου γκρουπ δυναμικότητας, ανέβασε αρκετά τον πήχυ δυσκολίας για την Ελλάδα.

Ακόμα και αν η Εθνική καταφέρει να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει απέναντι στη Γεωργία και το Κόσοβο, οι οποίες θεωρητικά είναι οι πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου, χρειάζεται την υπέρβαση ώστε να μπορέσει να «κλέψει» από τους Σουηδούς τη 2η θέση (που οδηγεί στα μπαράζ), από τη στιγμή κατά την οποία η Ισπανία είναι το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά.

Κάτι που παραδέχθηκαν ο Κώστας Σταφυλίδης και ο Τάσος Μπακασέτας στις πρώτες αντιδράσεις, λίγο μετά την κλήρωση. «Ξέρουμε ότι ο δρόμος για το Μουντιάλ είναι δύσκολος. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, όπως κάνουμε πάντα, και να διεκδικήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε να κερδίσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος επεσήμανε: «Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μια ευνοϊκότερη κλήρωση ως προς την ομάδα από το 5ο γκρουπ δυναμικότητας, δηλαδή το Κόσοβο, αλλά αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος αντίπαλος θα δυσκολέψει όλες τις ομάδες του ομίλου και όχι μόνο εμάς».

Οσον αφορά τους αντιπάλους, οι Ισπανοί παρά την ανανέωση που επιχειρείται από τον Λουίς Ενρίκε φαίνεται ότι είναι σε «δαιμονιώδη» φόρμα, κάτι που απέδειξαν και με το πρόσφατο 6-0 επί της Γερμανίας.

Η Σουηδία του Μάρκους Μπεργκ είναι πάντα μια δυνατή αντίπαλος, ενώ δεν αποκλείεται να δυναμώσει και άλλο αν τελικά ο Ιμπραΐμοβιτς αποφασίσει να την ενισχύσει σε αυτά τα προκριματικά. Οσον αφορά τη Γεωργία, στο πρόσφατο Nations League δεν τα πήγε καλά (3η στον όμιλό της), ενώ το Κόσοβο το γνωρίσαμε όλοι, καθώς ήταν αντίπαλος της Εθνικής μας στην ίδια διοργάνωση, με απολογισμό μία νίκη (εκτός) και μία ισοπαλία (εντός).

Στην κλήρωση μετείχαν 55 εθνικές ομάδες, οι οποίες χωρίστηκαν σε δέκα ομίλους, πέντε των έξι ομάδων και άλλους τόσους των πέντε.

Οι δέκα πρώτες θα πάρουν το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ οι δέκα δεύτερες, μαζί με άλλες δύο που θα προκύψουν από το Nations League, θα δώσουν αγώνες κατάταξης προκειμένου από αυτές να ξεχωρίσουν οι τρεις που θα συμπληρώσουν τον αριθμό των ομάδων οι οποίες θα ταξιδέψουν από την ευρωπαϊκή ζώνη στο Κατάρ.

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Πορτογαλία, Σερβία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν.
2ος ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Σουηδία, Ελλάδα, Γεωργία, Κόσοβο.
3ος ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Ελβετία, Β. Ιρλανδία, Βουλγαρία, Λιθουανία.
4ος ΟΜΙΛΟΣ: Γαλλία, Ουκρανία, Φινλανδία, Βοσνία, Καζαχστάν.
5ος ΟΜΙΛΟΣ: Βέλγιο, Ουαλλία, Τσεχία, Λευκορωσία, Εσθονία.
6ος ΟΜΙΛΟΣ: Δανία, Αυστρία, Σκωτία, Ισραήλ, Νησιά Φερόε, Μολδαβία.
7ος ΟΜΙΛΟΣ: Ολλανδία, Τουρκία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Λετονία, Γιβραλτάρ.
8ος ΟΜΙΛΟΣ: Κροατία, Σλοβακία, Ρωσία, Σλοβενία, Κύπρος, Μάλτα.
9ος ΟΜΙΛΟΣ: Αγγλία, Πολωνία, Ουγγαρία, Αλβανία, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο.
10ος ΟΜΙΛΟΣ: Γερμανία, Ρουμανία, Ισλανδία, Β. Μακεδονία, Αρμενία, Λιχτενστάιν.

Tα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ 2022 θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2021 με τις τρεις πρώτες αγωνιστικές να διεξάγονται το διάστημα 24/3 με 31/3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή