Ακινητοποιημένος ο αθλητισμός έως τις 7 Ιανουαρίου

Ακινητοποιημένος ο αθλητισμός έως τις 7 Ιανουαρίου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… αναστολή μέχρι νεωτέρας παραμένει ο ελληνικός αθλητισμός, μετά την παράταση του lockdown που αποφάσισε η κυβέρνηση, έως τις 7 Ιανουαρίου.

Πλην Σούπερ Λιγκ 1, Βasket League και φυσικά και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, στον «πάγο» παραμένουν οι μικρότερες κατηγορίες και στα υπόλοιπα σπορ (βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ και άλλα μικρότερα ημιεπαγγελματικά-ερασιτεχνικά), προκαλώντας προβληματισμό σε ομοσπονδίες, σωματεία και αθλητές που μέχρι τότε θα έχουν συμπληρώσει εννέα εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας.
Δεδομένου ότι θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για να επανέλθουν σε κατάλληλη αγωνιστική κατάσταση, η επανέναρξη των πρωταθλημάτων δεν προβλέπεται πριν από τον Φεβρουάριο του 2021.     

«Εμείς περιμένουμε την απάντηση των λοιμωξιολόγων στο αίτημα που καταθέσαμε στη τηλεδιάσκεψη με τους φορείς του υπουργείου Υγείας, για την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων. Θεωρώ ότι μπορούμε να διαχωριστούμε από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα», σχολίασε στην «Κ» ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2 – Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδας Λεουτσάκος.  

Η τελευταία εξέλιξη φέρνει προ αδιεξόδου και την ΕΠΟ, που στη σημερινή συνεδρίασή της καλείται να αποφασίσει για τη μορφή που θα έχει το φετινό Κύπελλο Ελλάδας αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με τις εκλογές της που έχουν προγραμματιστεί για τις 29/12. Με τα τωρινά δεδομένα, η διοργάνωση μπορεί να γίνει μόνο με τη συμμετοχή ομάδων της ΣΛ1.  

Ενδεικτική ήταν η αντίδραση του Φοίνικα Σύρου, που εξεδήλωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ, αν μέχρι τις 15/12 δεν ξεκινήσουν οι προπονήσεις, ενώ αρκετοί είναι οι αθλητές που αναζητούν ομάδες στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή