Αποχώρησε η Μπασάκσεχιρ κατηγορώντας τον 4ο διαιτητή για ρατσιστική επίθεση

Από τον αγωνιστικό χώρο του Παρκ ντε Πρενς, στο Παρίσι, αποχώρησε η ομάδα της Μπασάκσεχιρ, κατηγορώντας για ρατσιστική επίθεση τον 4ο διαιτητή της αναμέτρησης με την Παρί Σεν Ζερμέν, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Champions League.
Όπως κατήγγειλαν οι άνθρωποι της τουρκικής ομάδας, ο Καμερουνέζος βοηθός προπονητή Πιέρ Γουεμπό έγινε δέκτης ρατσιστικού σχολίου από τον Ρουμάνο 4ο διαιτητή Σεμπάστιαν Κολτέσκου, κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.
Πέρα από τον Γουεμπό -ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα- εξηγήσεις ζήτησαν από τον 4ο διαιτητή τόσο ο Νέιμαρ, όσο και ο Μπαπέ, που αγωνίζονται στην Παρί, ενώ η τουρκική ομάδα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.
Σύμφωνα με την UEFA, κατόπιν συνεννόησης με τις δύο ομάδες, συμφωνήθηκε ο αγώνας να επανεκκινήσει με νέο 4ο διαιτητή. Η UEFA τόνισε ότι θα ερευνήσει περαιτέρω το ζήτημα.
Κατά το πρακτορείο Anadolu, που επικαλείται παράγοντα της τουρκικής ομάδας, ο αγώνας αναμένεται να συνεχιστεί την Τετάρτη.
Η Μπασάκσεχιρ δημοσίευσε ανάρτηση στο Twitter με το μήνυμα «όχι στον ρατσισμό».
✊🏻✊🏿 NO TO RACISM | #Respect pic.twitter.com/Ic1BzfANoi
— İstanbul Başakşehir (@ibfk2014) December 8, 2020
Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας μέσω Twitter πως «είμαστε άνευ όρων κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων στον αθλητισμό και σε κάθε τομέα».
Temsilcimiz Başakşehir’in teknik ekibinden Pierre Webo’ya karşı sarf edilen ırkçı sözleri şiddetle kınıyor, UEFA tarafından gereken adımların atılacağına inanıyorum.
Sporda ve hayatın tüm alanlarında ırkçılığa ve ayrımcılığa kayıtsız şartsız karşıyız. #Notoracism
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) December 8, 2020