Ευρώπη μέσω… Μάντσεστερ για τον Ολυμπιακό

Ευρώπη μέσω… Μάντσεστερ για τον Ολυμπιακό

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός έπεσε χθες από… την Ακρόπολη, όμως όχι μόνο κατάφερε να μείνει ζωντανός αλλά στο τέλος βρήκε και… πορτοφόλι. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και γνώρισαν την ήττα με 2-0 από την Πόρτο στο Καραϊσκάκη για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς η Σίτι επικράτησε στο «Ετιχαντ» της Μαρσέιγ με 3-0. Ετσι ο Ολυμπιακός, αν και ισοβάθμησε με τη γαλλική ομάδα στους τρεις βαθμούς, συνεχίζει αυτός στην Ευρώπη έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων. Οι πρωταθλητές πάντως παρέμειναν σε ευρωπαϊκή τροχιά, έχοντας τη χειρότερη συγκομιδή βαθμών από όλες τις άλλες τρίτες ομάδες των ομίλων.

Στον επίλογο της παρουσίας του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Σε έναν αγώνα που ήθελαν τη νίκη για να κάνουν οι ίδιοι κουμάντο στη μοίρα τους, οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν ίσως το χειρότερό τους ματς φέτος στη διοργάνωση.

Η Πόρτο πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ. Μόλις στο 9ο λεπτό ο Χολέμπας έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, με το πέναλτι να υποδεικνύεται κατόπιν χρήσης του VAR. Ο Οτάβιο εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 1-0 στο 10΄. Πέντε λεπτά μετά ο Μασούρας έχασε μοναδική ευκαιρία, καθώς αν και βρέθηκε τετ α τετ με τον Ντιόγκο Κόστα, σούταρε ψηλά άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 54ο λεπτό, όμως ο Ελ Αραμπί από πολύ καλή θέση πλάσαρε άουτ. Σαν να μην έφταναν οι χαμένες ευκαιρίες, η Πόρτο σε μια αντεπίθεσή της έκανε το 2-0 με δυνατό σουτ του Ουρίμπε στο 77΄.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (35΄ Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Μασούρας (46΄ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (73΄ Σουντανί), Ελ Αραμπί (80΄ Μπα).
Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Νανού, Εμπέμπα, Λέιτε, Ζαϊντού, Γκρούγιτς, Ρομάριο Μπαρό (63΄ Ουριμπέ), Οτάβιο (78΄ Σαρ), Ζοάο Μάριο (72΄ Κορόνα), Φελίπε Αντερσον (63΄ Ντίας), Τόνι Μαρτίνεζ (78΄ Εβανίλσον).

Τα χθεσινά αποτελέσματα και οι προκρίσεις, με τις δύο πρώτες ομάδες να συνεχίζουν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και τις τρίτες των ομίλων στους «32» του Γιουρόπα: 1ος: Μπάγερν – Λοκομοτίβ 2-0, Ζάλτσμπουργκ – Ατλέτικο 0-2, ΒΑΘΜ.: Μπάγερν 16, Ατλέτικο 9, Ζάλτσμπουργκ 4, Λοκομοτίβ 3. 2ος: Ιντερ – Σαχταρ 0-0, Ρεάλ – Γκλάντμπαχ 2-0, ΒΑΘΜ.: Ρεάλ 10, Γκλάντμπαχ 8, Σαχτάρ 8, Ιντερ 6. 4ος: Αγιαξ – Αταλαντα 0-1, Μίντιλαντ – Λίβερπουλ 1-1, ΒΑΘΜ.: Λίβερπουλ 13, Αταλάντα 11, Αγιαξ 7, Μίντιλαντ 2. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή