Απανωτά ντέρμπι διαμορφώνουν τον χάρτη της κορυφής

Απανωτά ντέρμπι διαμορφώνουν τον χάρτη της κορυφής

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από την καταστροφική καταιγίδα των οκτώ ηττών και της μιας ισοπαλίας σε εννέα παιχνίδια μέσα σε λιγότερο από 20 μέρες, η Σούπερ Λιγκ 1 μοιάζει με απάνεμο λιμάνι για τις τρεις εκπροσώπους μας  στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ επιστρέφουν με κομμένα φτερά στην ελληνική πραγματικότητα, με τους δύο «Δικεφάλους» να αποχαιρετούν την Ευρώπη οριστικά και τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τουλάχιστον την παρηγοριά του Γιουρόπα Λιγκ. Μέχρι να επιστρέψουν τον Φλεβάρη στα ευρωπαϊκά μονοπάτια, θα επικεντρωθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου τους περιμένουν απανωτοί δύσκολοι αγώνες, με χαρακτηριστικό ότι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν δύο φορές την ΑΕΚ και μία φορά τον ΠΑΟΚ μέσα σε ένα μήνα. 

Αυτά τα τρία ντέρμπι θα δια-μορφώσουν καινούργιες ισορροπίες στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, αλλά μέχρι να έλθει η ώρα τους (ξεκινούν την ερχόμενη Τετάρτη με το εξ αναβολής από την… 1η αγωνιστική ΑΕΚ – Ολυμπιακός), μεσολαβούν κι άλλοι ενδιαφέροντες και καθοριστικοί αγώνες, με αφετηρία την αυριανή αναμέτρηση Αρης – ΠΑΟΚ. Θεωρείται η δεύτερη πιο «καυτή» μονομαχία του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά το el classico Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και έπειτα από πολλά χρόνια είναι ένα ντέρμπι κορυφής και όχι μόνο γοήτρου: ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος και ο Αρης τρίτος, μόλις έναν και δύο βαθμούς αντιστοίχως πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.  

Οι «ερυθρόλευκοι» πάνε στη Λαμία όπου η ουραγός της βαθμολογίας ψάχνει μια επιτυχία για να πιαστεί από κάπου, η παραπαίουσα εσχάτως ΑΕΚ δοκιμάζεται στη γειτονική Ριζούπολη κόντρα στον ανεβασμένο Απόλλωνα, ο (για πρώτη φορά πενταδάτος εφέτος) Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αστέρας και ο Ατρόμητος παλεύουν στην Τρίπολη με φόντο μια θέση στα πλέι οφ, ο Βόλος υποδέχεται τον Παναιτωλικό που μόλις ξεκόλλησε από την προτελευταία θέση, ενώ η Λάρισα φιλοξενεί τον ΟΦΗ, σε ματς που και οι δύο ψάχνουν εναγωνίως μια νίκη-ανάσα. 

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (12η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 Λάρισα – ΟΦΗ, 19.30 Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (γήπ. «Απ. Νικολαΐδης»), ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Λαμία – Ολυμπιακός, 17.15 Απόλλων – ΑΕΚ, 17.15 Βόλος – Παναιτωλικός, 19.30 Αρης – ΠΑΟΚ, ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.30 Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 25 (9 αγ.), ΠΑΟΚ 24 (10), Αρης 23 (10), ΑΕΚ 19 (9), Παναθηναϊκός 15 (11), Βόλος 14 (11), Ατρόμητος 14 (11), Αστέρας Τρίπολης 13 (11), ΟΦΗ 12 (11), ΠΑΣ Γιάννινα 12 (11), Απόλλων Σμύρνης 9 (10), Παναιτωλικός 7 (11), Λάρισα 6 (10), Λαμία 2 (9). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή