Ντέρμπι για τον έναν, τελικός για την άλλη

Ντέρμπι για τον έναν, τελικός για την άλλη

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο στόχος είναι ο ίδιος, η νίκη. Ομως, ΑΕΚ και Ολυμπιακός πηγαίνουν στο αποψινό (19.30) ντέρμπι του ΟΑΚΑ από διαφορετικά μονοπάτια. Για την Ενωση μοιάζει να είναι περισσότερο ένας «τελικός», παρά ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Η κακή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, η ήττα στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και η αγχωτική επικράτηση στον τελευταίο αγώνα με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, έχουν φέρει την ομάδα με την πλάτη στον τοίχο. Μάλιστα, παρά τη στήριξη –πριν από περίπου μία εβδομάδα– του Μάσιμο Καρέρα από τον Δημήτρη Μελισσανίδη στη μεταξύ τους συνάντηση, το κλίμα για τον Ιταλό τεχνικό παραμένει αρνητικό και πιθανή ήττα απόψε (ειδικά αν συνδυαστεί με κακή εμφάνιση), ίσως τον στείλει πρόωρα πίσω στην πατρίδα του.

Η νίκη, λοιπόν, για την ΑΕΚ αποτελεί αυτοσκοπό. Οχι μόνο για να αντιστρέψει την κατάσταση, αλλά και για να παραμείνει σε τροχιά πρωταθλητισμού, καθώς αν ηττηθεί, τότε απομακρύνεται εννέα βαθμούς από τον Ολυμπιακό, τον οποίο αρχές Γενάρη αντιμετωπίζει και στο Καραϊσκάκη.  

«Είναι ντέρμπι, ένας αγώνας με υψηλή ένταση, μαχητικότητα και ανταγωνιστικότητα. Εχουμε ευκαιρία να κλέψουμε πόντους από έναν από τους άμεσους αντιπάλους και πρέπει να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο για να τα καταφέρουμε», τόνισε στην κάμερα της Nova, o Μάσιμο Καρέρα ενόψει του αποψινού αγώνα και πρόσθεσε: «Είναι μια σημαντική ευκαιρία για μας να μειώσουμε την απόσταση από την κορυφή, αλλά όχι η τελευταία γιατί υπάρχουν αρκετά παιχνίδια μπροστά».

Στα αγωνιστικά, ο Ιταλός προπονητής της Ενωσης ίσως καταλήξει στο 4-2-3-1, ενώ στην αποστολή επέστρεψε μετά από καιρό ο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος και υπολογίζεται. Αντίθετα εκτός έμεινε ο Νασίμ Χνιντ που ένιωσε μια ενόχληση στο αριστερό γόνατο.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ντέρμπι με μεγαλύτερη… άνεση. Οι «ερυθρόλευκοι» που βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας έχουν σαφώς μικρότερη πίεση από την αντίπαλό τους, ενώ αν φύγουν νικητές τη θέτουν από πολύ νωρίς σχεδόν εκτός μάχης, όσον αφορά στην υπόθεση τίτλος. Ο Πέδρο Μαρτίνς τόνισε χθες ότι οι Φορτούνης, Σεμέδο, Μπρούμα και Καμαρά είναι σε καλή κατάσταση και υπολογίζονται για την αναμέτρηση και πρόσθεσε: «Οχι, δεν πρόκειται να επαναπαυθούμε από τη διαφορά που υπάρχει με την αντίπαλό μας στη βαθμολογία. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο με πολλά ματς και ντέρμπι. Δεν είμαστε ακόμη πρωταθλητές. Θα παίξουμε για τη νίκη φυσικά. Δεν έχουμε λόγο να προσεγγίσουμε διαφορετικά το ματς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή