Αναβολή στο Αυστραλιανό Όπεν λόγω κορωνοϊού

Αναβολή στο Αυστραλιανό Όπεν λόγω κορωνοϊού

Τον Φεβρουάριο πρόκειται να αρχίσει το τουρνουά της Μελβούρνης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Αυστραλιανό Οπεν, το πρώτο τουρνουά του Γκραν Σλαμ στο τένις κάθε χρόνο, μετατέθηκε χρονικά κατά τρεις εβδομάδες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το τουρνουά της Μελβούρνης κατά κανόνα λαμβάνει χώρα από τα μέσα ως τα τέλη Ιανουαρίου, αλλά σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η παγκόσμια ένωση τενιστών ΑΤΡ η έναρξη της διοργάνωσης μετατίθεται για τις 8 Φεβρουαρίου εξαιτίας των περιορισμών κατά της Covid-19.

Οι διοργανωτές στην Αυστραλία δεν έχουν ως τώρα ανακοινώσει τις οριστικές ημερομηνίες, με μια πηγή να αναφέρει στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ότι ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις της αυστραλιανής ομοσπονδίας αντισφαίρισης σχετικά με το τελικό πλάνο της διοργάνωσης.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την άφιξη των τενιστών στην Αυστραλία κατά τον Δεκέμβριο ώστε να μείνουν επί δύο εβδομάδες σε καραντίνα και μετά να αρχίσουν τα τουρνουά προθέρμανσης ενόψει του Όπεν της Μελβούρνης. Το νέο σχέδιο θέλει τους τενίστες να καταφθάνουν στα μέσα Ιανουαρίου με ειδικές πτήσεις τσάρτερ μαζί με συνοδούς και άλλους, και να μένουν σε αποκλειστικά για αυτούς ξενοδοχεία χωρίς να συναντούν κόσμο, δημιουργώντας έτσι τη δική τους «φούσκα».

Η λύση αυτή ικανοποιεί τους τενίστες, που εάν επρόκειτο να μείνουν επί δυο εβδομάδες χωρίς προπονήσεις και μετά να μπουν ξαφνικά στους σκληρούς ρυθμούς των αλλεπάλληλων αγώνων πιθανόν να επέλεγαν να μην πάνε καν στην Αυστραλία.

Η Αυστραλία, που διάγει τους καλοκαιρινούς της μήνες, καταγράφει πλέον λιγότερα από 10 νέα κρούσματα την ημέρα την τελευταία εβδομάδα.

Πηγή: The New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή