Δίκη «28»: δύο ματς στημένα, αθώοι οι περισσότεροι

Δίκη «28»: δύο ματς στημένα, αθώοι οι περισσότεροι

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαλλακτική για τους περισσότερους από τους κατηγορουμένους ήταν η εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας, Χαράλαμπου Λακαφώση, στη δίκη των «28» του ελληνικού ποδοσφαίρου που είχε διακοπεί για δύο μήνες λόγω της πανδημίας. Οι προτάσεις του εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτικές, αλλά συνήθως καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία αναμένεται μετά τις αγορεύσεις των συνηγόρων και τις απολογίες των κατηγορουμένων, όταν συνεχιστεί η δίκη την ερχόμενη Τρίτη.  

Σύμφωνα με τον κ. Λακαφώση, υπήρξε χειραγώγηση του αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια 3-0, αλλά χωρίς να αποδεικνύεται ανάμειξη ανθρώπων των «ερυθρολεύκων». Γι’ αυτό και προτείνεται η ενοχή του μεγαλομετόχου της Βέροιας, Γιώργου Αρβανιτίδη, του γενικού αρχηγού της, Γιώργου Λαναρή και των ποδοσφαιριστών της, Μπάρμπα και Παυλίδη. Ο εισαγγελέας εκτιμά ότι χειραγωγήθηκε και ο αγώνας Κυπέλλου Παναχαϊκή – Ολυμπιακός, με ευθύνη του διαιτητή Δημητρόπουλου, την ενοχή του οποίου προτείνει. Αντίθετα, εκτιμά ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για χειραγώγηση του αγώνα Ολυμπιακός – Ατρόμητος, γι’ αυτό και πρότεινε την απαλλαγή όλων των εμπλεκομένων. 

Για το σύνολο των υπόλοιπων κατηγοριών περί «Συμμορίας» που έχουν με τον νέο νόμο πλημμεληματικό και όχι κακουργηματικό χαρακτήρα, ο κ. Λακαφώσης έκρινε ότι τα όποια αδικήματα συνέβησαν πριν από το 2015 και έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης πενταετίας. Δεν ισχύει η 15ετία που προβλέπεται για τα κακουργήματα και σε κάθε περίπτωση  προτείνει την απαλλαγή των Β. Μαρινάκη, Γ. Σαρρή, Θ. Κουρίδη, Αρ. Σταθόπουλου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ν. Προύντζου, Γ. Δούρου, Θ. Μπριάκου, Γ. Σπανού, Γ. Αγγελόπουλου, Σα Πίντο, Κ. Ιωαννίδη, Ι. Κάμπαξη, Απ. Αμπάρκιολη, Θ. Γιάχου και Ηλ. Σπάθα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή