ΕΠΟ: η λύση «Ζαγοράκης» και η δύσκολη σύγκλιση

ΕΠΟ: η λύση «Ζαγοράκης» και η δύσκολη σύγκλιση

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα μετάθεση των εκλογών, που αποφάσισε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για τις 19/1 δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν οι παρασκηνιακές διεργασίες για την ανάδειξη της επόμενης ηγεσίας. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που προωθείται ως πρόεδρος κοινής αποδοχής, μπορεί να προκαλέσει τη σύγκλιση του Big-4, αίνιγμα ωστόσο αποτελεί σε μια τέτοια περίπτωση, η σύνθεση της 17μελούς Ε.Ε. της Ομοσπονδίας.  

Ο πρώην διεθνής άσος έχει διαμηνύσει πως θα δεχθεί μόνο αν συναινέσουν οι τέσσερις «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου και στο συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα έχει τη δική του ομάδα με πρώην συμπαίκτες του στην Εθνική αλλά και τεχνοκράτες παράγοντες. Τόσο η θέση του CEO, που FIFA και UEFA μέσω της Ολιστικής Μελέτης ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη είναι τα σημεία πάνω στα οποία θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία από τους Big-4. Η ΑΕΚ, που εκφράζει τις περισσότερες διαφωνίες, καθώς διαθέτει τη μεγαλύτερη επιρροή στις Ενώσεις, το πολεμικό κλίμα μεταξύ Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ που προέκυψε μετά το ντέρμπι Αρη – ΠΑΟΚ αλλά και η στάση που θα κρατήσουν οι ΕΠΣ, θα διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις.

• Επιτροπή της ΕΠΟ θα ζητήσει από τον ΕΟΔΥ άδεια τέλεσης της Γ.Σ., ενώ όπως ειπώθηκε FIFA και UEFA ζήτησαν συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού και την ΕΠΟ ώστε να εκφράσουν τις διαφωνίες τους με τις διατάξεις του νόμου Αυγενάκη.   

• Δεκτή έγινε η πρόταση (1.100.000 ευρώ) της COSMOTE για τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου Ελλάδας στο οποίο θα συμμετάσχουν και ομάδες της Σούπερ Λίγκ 2, ενώ με 5.000 ευρώ θα ενισχυθεί οικονομικά κάθε ΕΠΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή