Ασφυκτική πίεση για Βοτανικό

Ασφυκτική πίεση για Βοτανικό

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμένος και κατ’ αρχάς αρνητικός εμφανίστηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον Κώστα Μπακογιάννη, προκειμένου να ενημερωθεί για το σχέδιο κατασκευής γηπέδου μπάσκετ στον Βοτανικό. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 80 λεπτά και μετά το τέλος της ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός υπογράμμισε ότι οι όροι του σχεδίου είναι χειρότεροι για τον Παναθηναϊκό απ’ αυτούς που είχε συζητήσει παλαιότερα ο ίδιος. Τόνισε, όμως, ότι εφόσον παραμείνει ιδιοκτήτης της, η ΚΑΕ θα συμμετάσχει στις ομάδες εργασίας και θα σεβαστεί την απόφαση της Γ.Σ. του Ερασιτέχνη. 

Τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννακόπουλος: 

«Ενας από τους πιο γνωστούς λόγους της αποχώρησής μου από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό τον Ιούνιο ήταν η εξέλιξη στη Διπλή Ανάπλαση. Είναι γνωστό και ότι ο κύκλος μου στην ΚΑΕ έχει κλείσει. Ηρθα εδώ γιατί με ενδιαφέρει το καλό του Παναθηναϊκού και για να ακούσω την πρόταση για την ΚΑΕ. Ανάλογα με τη συμφωνία, ο Παναθηναϊκός ή θα μεγαλουργήσει ή θα υποθηκευτεί το μέλλον του. Οι τωρινοί όροι είναι χειρότεροι κι από τους όρους που με ανάγκασαν να αποχωρήσω από τον Ερασιτέχνη, διότι δεν ήθελα να είμαι αυτός που θα υπογράψει την ταφόπλακα του συλλόγου. Μόνο αυτοί που πληρώνουν τη συνδρομή στον Ερασιτέχνη έχουν το δικαίωμα να πάρουν τέτοια απόφαση. Ούτε εγώ, ούτε ο κ. Αλαφούζος, ούτε ο κ. Μαλακατές. 

»Για το γήπεδο μπάσκετ άκουσα ευχολόγια που στο μυαλό το δικό μου φαίνονται ψευδείς πόθοι. Επειδή όμως θέλω να λέω ότι εξάντλησα κάθε δυνατότητα, η ΚΑΕ θα συμμετέχει στις ομάδες εργασίας παρότι θεωρώ ότι δύσκολα θα πάει σε ένα οικόπεδο που ακόμα δεν ξέρουν ποιο είναι και με τίμημα δεδομένα υψηλό, καθώς δεν εντάσσεται στη Διπλή Ανάπλαση. Αν τα MoU είχαν αξία, ο Παναθηναϊκός δεν θα ήξερε τι να πρωτοδιαλέξει. Θα είχε γήπεδο στο Γουδί, στη Λεωφόρο, στον Βοτανικό, θα είχαμε και το Athens Alive στο ΟΑΚΑ. Αρα στο δικό μου μυαλό τα MoU και τα μνημόνια είναι κάτι που παίρνεις και τα σκίζεις. Ελπίζω να κάνω λάθος. Ο,τι και να αποφασίσει η γενική συνέλευση δεσμεύομαι δημοσίως ότι θα το ακολουθήσει η ΚΑΕ, εφόσον συνεχίζω να είμαι ο ιδιοκτήτης της. Αν υπάρξει μεταβίβαση των μετοχών, εκεί αναγκαστικά θα πρέπει να τοποθετηθεί ο νέος ιδιοκτήτης». 

Αντίθετα, πιο αισιόδοξη ήταν η θέση του Δήμου Αθηναίων: 

«Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης είναι εξαιρετικά σημαντικό για την οικογένεια του Παναθηναϊκού και για την πόλη. Υλοποιείται βάσει των συμφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων. Κρατάμε την εκπεφρασμένη δέσμευση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να συμμετάσχει σε ομάδα εργασίας για το γήπεδο του μπάσκετ και τη διαβεβαίωση ότι θα δώσει το “παρών” στην πρώτη συνεδρίασή της στις αρχές Ιανουαρίου. Κρινόμαστε από τις πράξεις και όχι από τα λόγια μας». 

Κίνηση «ματ» από ΠΑΟ

Ασφυκτική πίεση για Βοτανικό-1
Ο 17χρονος ταλαντούχος φόργουορντ Λευτέρης Μαντζούκας (στη φωτ. με την μπάλα) θα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα 5 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Ο νεαρός άσος αποτελεί βασικό στέλεχος των μικρών εθνικών ομάδων. Φωτ. INTIME NEWS.

Σε μια σπουδαία μεταγραφή για το μέλλον του προχώρησε ο Παναθηναϊκός που ανακοίνωσε το Νο 1 ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ αυτή τη στιγμή, τον 17χρονο Λευτέρη Μαντζούκα (ύψος 2,07, θέση 3-4) από τον Προμηθέα για τα επόμενα 5 χρόνια. Ο παίκτης, τον οποίο επιχείρησε πέρυσι το καλοκαίρι να κάνει δικό του ο Ολυμπιακός, θα ενσωματωθεί άμεσα στο «Τριφύλλι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή