Δεν πήγε ποτέ Βελιγράδι…

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ηττηθεί από τον ελλιπή Ερυθρό Αστέρα με 74-71

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το γνώριμο φέτος «ναι μεν αλλά…» έκλεισε μια κακή χρονιά για τον Παναθηναϊκό που πάλεψε για τη μεγάλη ανατροπή (και) στο Βελιγράδι, αλλά έμεινε ξανά με άδεια χέρια όπως κόντρα στην Εφές, τη Ρεάλ και τη Μακάμπι τον τελευταίο μήνα. 

Αν και επέστρεψαν από το -17 και φάνηκε να έχουν το πάνω χέρι, οι «πράσινοι» ηττήθηκαν από τον Ερυθρό Αστέρα 74-71 και έκλεισαν το (σχεδόν) πρώτο μισό της Ευρωλίγκας με το χειρότερο (5-11) ρεκόρ της ιστορίας τους. Η μεγάλη διαφορά χτίστηκε ξανά στο α΄ ημίχρονο, με τα 10/18 τρίποντα των γηπεδούχων! 

Με κακή περιφερειακή άμυνα και πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, οι «πράσινοι» δέχθηκαν πάλι σχεδόν 50 πόντους (48) στο α΄ μέρος, χωρίς να έχουν απαντήσεις πέρα από τον Νέντοβιτς κι ας μην ήταν σε ρυθμούς Τελ Αβίβ. Η διαφορά έκλεισε στο ημίχρονο στο +11 (48-37) για τους Σέρβους, έχοντας φτάσει λίγο νωρίτερα και στο +17 (48-31 στο 19΄)! 

Ο Παναθηναϊκός διόρθωσε στο β΄ ημίχρονο τις αμυντικές του αδυναμίες και δέχθηκε μόλις 9 πόντους στο γ΄ δεκάλεπτο, αλλά δεν κέρδισε κάτι γιατί πέτυχε κι αυτός τους ίδιους (9) πόντους με τον αντίπαλό του…

Η εικόνα άλλαξε θεαματικά στην τελευταία περίοδο όταν αφυπνίστηκε ο Παπαπέτρου. Με ένα δικό του κρεσέντο, η διαφορά που «έπαιζε» σταθερά γύρω στους 10 πόντους, εκμηδενίστηκε σε ένα τρίλεπτο με ένα σερί 11-0 (68-68 στο 39΄), αλλά δύο κακές επιλογές του Νέντοβιτς άφησαν στη μέση μια μεγάλη ανατροπή που θα έμοιαζε με θαύμα αν ολοκληρωνόταν: πολύ μα πολύ σπάνια γυρνάς παιχνίδια από το -17 με μόλις δύο παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων… 

Μετά το τέλος του αγώνα ο Παπαπέτρου τόνισε πως η ομάδα δεν μπαίνει στα ματς με τη σωστή νοοτροπία.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράντονιτς): Ο’ Μπράιαντ 5, Γουόλντεν 17 (3), Νταβίντοβατς 6, Λάζιτς, Ριθ 7 (1), Ραντάνοφ 5 (1), Ντόμπριτς 11 (3), Γιάγκοντιτς, Κουρίτζα 6, Κούζμιτς 4, Κολόμ 13 (3).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Βόβορας): Μακ 5 (1), Παπαγιάννης 5 (5 ριμπάουντ), Μποχωρίδης, Παπαπέτρου 20 (3), Κασελάκης 3 (1), Φόστερ 2, Νέντοβιτς 16 (2), Γουάιτ 8 (1), Μήτογλου 4, Μπέντιλ 6, Σαντ Ρος 2. 

Ο Ολυμπιακός

Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός νίκησε προχθές τη Χίμκι στη Μόσχα και με ρεκόρ 8-8, κρατήθηκε στα όρια της οκτάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» μοιράζονται την 9η θέση μαζί με την Μπασκόνια που έχει τον ίδιο απολογισμό και ευελπιστούν ότι εάν καταφέρουν να βρουν μεγαλύτερη σταθερότητα, θα μείνουν μέχρι τέλους ανταγωνιστικοί στο κυνήγι μιας θέσης για τα πλέι οφ που είναι και ο πιο ρεαλιστικός στόχος τους από το ξεκίνημα της περιόδου.  

Σε άλλους χθεσινούς αγώνες: Φενέρμπαχτσε – Βιλερμπάν 81-59, Μπάγερν – Μπαρτσελόνα 90-77.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή