Στις 19 Φεβρουαρίου τελικά οι εκλογές στην ΕΠΟ

Στις 19 Φεβρουαρίου τελικά οι εκλογές στην ΕΠΟ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα μετάθεση της διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ οριστικοποιήθηκε στη χθεσινή Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Η πέμπτη κατά σειράν αναβολή που πήρε η διαδικασία, αναμένεται να είναι και η τελευταία, καθώς στο διάστημα του ενός μηνός μέχρι τη 19η Φεβρουαρίου που ορίστηκε η νέα ημερομηνία, θα κορυφωθούν οι διεργασίες προκειμένου να υπάρξει νέα διοίκηση, πιθανότατα κοινής αποδοχής.  

Το θέμα που κυριάρχησε στην Ε.Ε., είχε να κάνει με την υποψηφιότητα του –έως τώρα– βασικού διεκδικητή της προεδρίας Σταύρου Ψαρόπουλου, ο οποίος στις 8 Φεβρουαρίου συμπληρώνει το 70ό έτος της ηλικίας του, όριο που είναι απαγορευτικό με βάση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. 

Ο ίδιος, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη, ανέφερε πως δεν σκοπεύει να κάνει πίσω. «Εγώ δεν θα είμαι υποψήφιος, μόνο αν σταματήσουν να με στηρίζουν οι Ενώσεις…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κύκλοι της ΕΠΟ τονίζουν πως η συγκεκριμένη διάταξη για τις υποψηφιότητες στις ομοσπονδίες αφορά ολόκληρο το ημερολογιακό έτος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου μπορεί να εκλεγεί μέχρι το τέλος του 2021, κάτι που ενδεχομένως να εξελιχθεί σε δικαστική διαμάχη στο μέλλον.  

Την ίδια στιγμή, η ονοματολογία για τα πρόσωπα τα οποία θα πλαισιώσουν τον Θοδωρή Ζαγοράκη, που είναι επιλογή της κυβέρνησης αλλά έχει και τη συναίνεση των Big-4, καλά κρατεί και είναι το κύριο αίτιο της μη ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του.

Προτάσεις γίνονται για τα καίρια πόστα (CEO, αντιπρόεδρος, αναπληρωτής πρόεδρος) και μένει να φανεί αν θα υπάρξει η απαιτούμενη σύγκλιση αλλά και η αποδοχή τους, κυρίως από την ΑΕΚ που έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στις Ενώσεις.

Στην περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, τότε όπως έχει αναφέρει η «Κ», δεν αποκλείεται η νυν διοίκηση Γραμμένου να πάρει παράταση μέχρι τον Αύγουστο όταν και λήγει η τετραετής θητεία της.

Παράλληλα, όπως αποφασίστηκε, τη Δευτέρα 25/1 θα διεξαχθεί η τετραμερής συνάντηση ΕΠΟ-FIFA-UEFA με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με τις διατάξεις του αθλητικού νόμου που χρειάζονται εναρμόνιση με τα διεθνή καταστατικά και το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

• Παράταση μεταγραφών στη Σούπερ Λιγκ 2 (μέχρι τις 26/2 -και 15/3 για τους άνεργους ποδοσφαιριστές), και στη Φούτμπολ Λιγκ και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (μέχρι τις 31/3), έδωσε η ΕΠΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή