«Μίλησαν» έδρες και φαβορί

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διά ρυθμού… περιπάτου κρίθηκε η νίκη και στα πέντε χθεσινά παιχνίδια Κυπέλλου, σε σημείο που να θεωρούνται τυπικής σημασίας οι αγώνες ρεβάνς σε περίπου δύο εβδομάδες. 

Οι νικητές πήραν σκορ ασφαλείας και άφησαν από ανύπαρκτα έως ελάχιστα περιθώρια ανατροπής στους ηττημένους. Κι αν ο ΟΦΗ και ο Αστέρας Τρίπολης μπορούν να ελπίζουν σε ένα μικρό θαύμα για να ανατρέψουν την ήττα τους με 2-0 σε Βόλο και Χαριλάου αντίστοιχα, πώς να πιστέψει κάτι τέτοιο ο Απόλλωνας που έχασε με το ίδιο σκορ από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ; Από πού να πιαστεί η Λάρισα μετά τη συντριβή της με 5-0 στην Τούμπα ή ο Παναιτωλικός μετά το 3-0 του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο;  

Την πιο θεαματική παράσταση την έδωσε ο ΠΑΟΚ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζόλη, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ (9΄, 21΄, 75΄) στο 5-0 επί της Λάρισας στην Τούμπα. 

Ο 18χρονος επιθετικός (12 γκολ εφέτος) ήταν ενθουσιασμένος για το πρώτο χατ τρικ της επαγγελματικής καριέρας του και ζήτησε απ’ όλους τους συμπαίκτες του να υπογράψουν την μπάλα του αγώνα για να την κρατήσει ενθύμιο! 

Παρελθόν ο Τάτσης

Οι… συνήθεις ύποπτοι των τελευταίων αγώνων, Κρμέντσικ και Ινγκασον, πέτυχαν τα άλλα δυο γκολ, στο 47΄ και το 56΄ αντιστοίχως, με τον Πάμπλο Γκαρσία να χρησιμοποιεί βασικούς (ξεκούρασε μόνο τους Βιεϊρίνια, Σβαμπ), σε αντίθεση με τον Γιάννη Τάτση που έκανε αρκετές αλλαγές λόγω πρωταθλήματος. Ηταν όμως το τελευταίο του παιχνίδι στην ΑΕΛ. Το συμβόλαιό του λύθηκε κοινή συναινέσει, με πιθανή εξέλιξη την επιστροφή του Φέστα.  

Πολλές αλλαγές έκανε και ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά η τεράστια διαφορά ποιότητας δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Παναιτωλικό να κοιτάξει κατάματα τον Ολυμπιακό, που πέρασε εύκολα από το Αγρίνιο με 3-0 (20΄ Μπρούμα, 65΄ Βρουσάι, 85΄ Σισέ). 
Αρης και Βόλος

Οι δύο πρώτοι αγώνες της ημέρας και ο τελευταίος, τελείωσαν με 2-0 υπέρ των γηπεδούχων. Σκόρερ του Αρη ήταν ο Μαντσίνι στο 68΄ και ο Μπερτόλιο στο 75΄, με τον Σάσα να έχει δοκάρι στο 51΄. Τη νίκη του Βόλου επί του ΟΦΗ την υπέγραψαν ο Μαρτίνεθ στο 52΄ ( πρώτο του γκολ στην Ελλάδα) και ο Γεράσιμος Μήτογλου (αδελφός του μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού) στο 85΄. 

Στο τέλος εξασφαλίστηκε (λογικά) και η ΑΕΚ, η οποία προηγήθηκε νωρίς με τον Σιμάνσκι στο 7΄ και χρειάστηκε ένα ακόμη γκολ από τον Λιβάι Γκαρσία στο 88΄ για να περιορίσει στο ελάχιστο τις ελπίδες πρόκρισης του Απόλλωνα. 

Οι πρώτοι αγώνες ολοκληρώνονται σήμερα (19.30), με την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος. 

Οι ρεβάνς

Οι ρεβάνς θα οριστούν στις αρχές Φεβρουαρίου και οι έξι ομάδες που θα προκριθούν θα μπουν στην κληρωτίδα μαζί με τους Παναθηναϊκό και Λαμία που προκρίθηκαν χωρίς αγώνα, ώστε να σχηματιστούν τα τέσσερα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης. Λόγω της πανδημίας, στο Κύπελλο μετέχουν εφέτος μόνο οι 14 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή