Μεγάλη πρόκριση για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Μεγάλη πρόκριση για τον ΠΑΣ Γιάννινα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη-πρόκριση του ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στο Περιστέρι με 3-2 ξεχώρισε από τα χθεσινά παιχνίδια για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Στα άλλα δύο ματς, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχοντας… εξασφαλίσει το εισιτήριο για την οκτάδα από τους πρώτους αγώνες, δεν δυσκολεύθηκαν να επικρατήσουν ξανά επί του Παναιτωλικού (3-0) και της ΑΕΛ (2-1) σε Καραϊσκάκη και Αλκαζάρ αντιστοίχως.  

Επέλαση στο Περιστέρι

Πρόκριση βγαλμένη από το… Κύπελλο Αγγλίας για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το σύνολο του Αργύρη Γιαννίκη πέρασε εμφατικά από το Περιστέρι και πετυχαίνοντας τρία γκολ μέσα στα πρώτα 13 λεπτά του αγώνα, επικράτησε τελικά με 3-2 του Ατρομήτου και με συνολικό σκορ 5-4 πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου.

Ο Ατρόμητος, αν και είχε ένα μικρό πλεονέκτημα από το 2-2 του πρώτου ματς στους «Ζωσιμάδες», πιάστηκε στον ύπνο από τον ΠΑΣ και πριν προλάβει να αντιδράσει είχε ήδη δεχθεί τρία γκολ με την αποστολή του να γίνεται από πολύ νωρίς, από πολύ δύσκολη έως αδύνατη. 

Ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Νάουμετς, έπειτα από ασίστ του Παμλίδη, ενώ στο 10ό λεπτό, πάλι από πάσα του Παμλίδη, ο Μιλιτσεάνου δεν δυσκολεύθηκε να κάνει το 2-0. Ο Σάλιακας στο 13ο λεπτό με μακρινό σουτ σφράγισε ουσιαστικά την πρόκριση του ΠΑΣ. 

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει και μπήκε ξανά στο παιχνίδι στο 28ο λεπτό με σκόρερ τον Κωτσόπουλο. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι, που έπρεπε να πετύχουν άλλα τρία γκολ για να ανατρέψουν την κατάσταση πίεσαν, όμως το δεύτερο γκολ για αυτούς ήρθε σχετικά αργά, στο 81΄, με τον ίδιο παίκτη.

Ενα γελαστό απόγευμα

Οι πολλές αλλαγές αλλά και οι δοκιμές του Πέδρο Μαρτίνς δεν επηρέασαν ούτε την εικόνα ούτε και την απόδοση του Ολυμπιακού. 

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν και στο Καραϊσκάκη του Παναιτωλικού με 3-0 και με συνολικό σκορ 6-0 περιμένουν πλέον να μάθουν τον αντίπαλό τους στα προημιτελικά, στην κλήρωση που θα γίνει αύριο το πρωί (11.30) στα γραφεία της ΕΠΟ.

Ο Μασούρας άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό με προβολή, μετά σέντρα του Χασάν, ενώ ο Κάιπερς με κεφαλιά έκανε το 2-0 στο 30ό λεπτό. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Ανδρούτσος στο 81΄, επίσης με κοντινή κεφαλιά.

Ντεμπούτο για Καγκάβα

Πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 2-1 ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο Αλκαζάρ της ΑΕΛ και με συνολικό σκορ 7-1 συνεχίζει στους «8» του Κυπέλλου. 

Αυτό που ξεχώρισε από την αναμέτρηση ήταν η πρώτη επίσημη παρουσία του Καγκάβα με τη φανέλα του «Δικεφάλου», με τον Ιάπωνα να περνά αλλαγή γύρω στο 60ό λεπτό του αγώνα και να είναι αρκετά δραστήριος, αν και φάνηκε ότι ακόμα θέλει χρόνο προσαρμογής. 

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Τσιγγάρα στο 19΄, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, ο Κρμέντσικ με κεφαλιά έκανε το 2-0. Η ΑΕΛ μείωσε με αυτογκόλ του Περέιρα στο 39ο λεπτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή