Οι ρεβάνς του… 2-0 σήμερα στο Κύπελλο

Οι ρεβάνς του… 2-0 σήμερα στο Κύπελλο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στατιστική και η ιστορία επιβεβαιώνουν ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό το 2-0 υπέρ του γηπεδούχου δικαίως θεωρείται σκορ ασφαλείας ενόψει του αγώνα ρεβάνς, σε διπλές αναμετρήσεις. Οποια ομάδα πηγαίνει να παίξει την πρόκριση με τέτοια «προίκα», συνήθως την παίρνει εύκολα τις περισσότερες φορές, με τις ανατροπές να θεωρούνται σπάνιο φαινόμενο. Με αυτή τη λογική, τα τρία σημερινά παιχνίδια Κυπέλλου έχουν ακλόνητο φαβορί τις φιλοξενούμενες ομάδες, καθώς και οι τρεις γεύτηκαν στην έδρα τους τη νίκη με «καθαρό» σκορ 2-0. Συμπτωματικά, είναι και οι τρεις τους πιο ψηλά βαθμολογικά στο πρωτάθλημα, γεγονός που τους δίνει ένα ακόμη αβαντάζ σε ψυχολογικό επίπεδο. Το Κύπελλο, όμως, είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και η τρελή λογική του πολύ συχνά ισοπεδώνει στο γήπεδο τα φαβορί, για αυτό και έχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. 

Τη θεωρητικά πιο εύκολη αποστολή έχει η ΑΕΚ, που αντιμετωπίζει (19.30) στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα. Το 2-0 του ΟΑΚΑ, η μεγάλη διαφορά ποιότητας αλλά και η απόφαση του Παράσχου να ξεκουράσει πολλούς από τους βασικούς του, επιτρέπουν στον Χιμένεθ την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσει κι αυτός αρκετούς εφεδρικούς. Αλλαγές θα γίνουν και στα άλλα δύο σημερινά παιχνίδια, αλλά θα είναι περιορισμένες, καθώς οι αποστάσεις είναι πιο μικρές και οι ελπίδες ανατροπής μεγαλύτερες. Στο ζευγάρι Αστέρας Τρ. – Αρης (17.15) υπάρχει πολύ πρόσφατο μέτρο σύγκρισης, καθώς οι δύο ομάδες βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο αντιμέτωπες στο ίδιο γήπεδο και στο πρωτάθλημα, με νικητή (2-1) τον γηπεδούχο. Οι δύο προπονητές άφησαν εκτός μόνο τους τραυματίες και πήραν στην αποστολή όλους τους διαθέσιμους, κάτι που ακολούθησαν και οι προπονητές του ΟΦΗ και του Βόλου, στον πρώτο χρονικά (15.00) αγώνα της ημέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή