ΑΕΚ, Αρης και Βόλος έκλεισαν την οκτάδα

ΑΕΚ, Αρης και Βόλος έκλεισαν την οκτάδα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «μαξιλαράκι» ασφαλείας των δύο γκολ (2-0), που είχαν οι φιλοξενούμενοι στις τρεις χθεσινές ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας, αποδείχθηκε αρκετό για να τους δώσει την πρόκριση στην προημιτελική φάση του θεσμού.

ΑΕΚ, Αρης και Βόλος συμπλήρωσαν την οκτάδα και θα πλαισιώσουν τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και τους Παναθηναϊκό και Λαμία, οι οποίοι είχαν προκριθεί άνευ αγώνα.

Μόνο ο Απόλλων έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ, αγχώνοντάς την τουλάχιστον στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης όπου και διαμορφώθηκε το τελικό 2-1 με το οποίο επικράτησε.  Η Ενωση με αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα και με τον νεοαποκτηθέντα Ολεγκ Νταντσένκο να κάνει ντεμπούτο, κατάφερε στην επανάληψη να φέρει το ματς στα μέτρα της και να μην απειληθεί.

Ο Ντάουντα στο 16΄ άνοιξε το σκορ ενώ στο 20΄ ο Ολιβέιρα απάντησε άμεσα, εκμεταλλευόμενος λάθος του τερματοφύλακα του Απόλλωνα.

Στο 27΄ με έναν «κεραυνό» του Λαγού η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε εκ νέου προβάδισμα, σε ένα ματς με «τρελό» ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Αρης πήγε διαβασμένος και αποφασισμένος στην Τρίπολη, μετά την ήττα του περασμένου Σαββάτου για το πρωτάθλημα, νικώντας τον Αστέρα για δεύτερη φορά με 2-0. Η ομάδα του Ακη Μάντζιου ήταν καλύτερη, είχε τον πλήρη έλεγχο απέναντι στους γηπεδούχους που φάνηκαν να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στο κρίσιμο ματς της Κυριακής με τον Βόλο. Ο Μάνος στο 45΄ με κοντινό πλασέ και ο Ματέο Γκαρσία στο 68΄ με τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ αν και προηγήθηκε νωρίς με το γκολ του Σαρδινέρο (12΄) με κεφαλιά, αφήνοντας υποσχέσεις, δεν είχε συνέχεια, αφού το εκπληκτικό γκολ του Δουβίκα επτά λεπτά αργότερα με ωραίο γυριστό σουτ, του έκοψε κάθε διάθεση να κυνηγήσει την ανατροπή (1-1). Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν καλύτερα στο υπόλοιπο του αγώνα, έχοντας περισσότερες ευκαιρίες. 

Σήμερα, στις 11.30 το πρωί, θα διεξαχθεί η κλήρωση για την προημιτελική φάση στα γραφεία της ΕΠΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή