Τραυματισμένοι μονομάχοι

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μονομαχία… μονόφθαλμων παρά σύγκρουση γιγάντων θυμίζει η αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, στο άδειο από κόσμο ΣΕΦ για την 24η αγωνιστική της Ευ-ρωλίγκας. 

Πληγωμένοι όσο ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ιστορία τους, οι δύο γίγαντες του ευρωπαϊκού μπάσκετ απέχουν πολύ από την εικόνα που είχαν όταν το μεταξύ τους ντέρμπι ήταν «κλειδί» για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. 

Ο μεν Ολυμπιακός έχει ελάχιστες ελπίδες να ξαναμπεί σε τροχιά πλέι οφ, ο δε Παναθηναϊκός βολοδέρνει στον βυθό της βαθμολογίας, χωρίς να ελπίζει σε κάτι περισσότερο από ένα αξιοπρεπές πλασάρισμα. Η παρουσία των Παναγιώτη και  Γιώργου Αγγελόπουλου στη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού αποδεικνύει ότι το πρεστίζ έχει πάντα μεγάλη σημασία, ακόμα κι αν το βαθμολογικό κίνητρο είναι χαμηλό. «Οτιδήποτε κι αν έχει συμβεί πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι, δεν παίζει κανένα ρόλο. Κάθε ματς έχει τη δική του ιστορία κι όπως ξέρετε, την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες και όχι οι απόντες», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφερόμενος στις απουσίες που θα σημαδέψουν το αποψινό ντέρμπι. 

Από πλευράς Ολυμπιακού θα λείψει σίγουρα ο Παπανικολάου και πιθανώς ο Βεζένκοφ, ενώ ο τραυματισμός (θλάση) του Νέντοβιτς ήταν «μαχαιριά» για τον Παναθηναϊκό. Είχε που είχε αδυναμίες στην περιφέρεια όλη τη χρονιά, με την απουσία του βασικού σκόρερ το πρόβλημα μεγεθύνεται.  

Οι «πράσινοι» κινούνται για την απόκτηση πλέι μέικερ, χωρίς να είναι, όπως γράφτηκε στο Ισραήλ, πρώτη τους επιλογή ο πολύπειρος Τζέρεμι Πάργκο, παλαιότερα «άσος» της Μακάμπι, της ΤΣΣΚΑ και μέχρι πέρυσι της Χαποέλ Ιερουσαλήμ, της πρώην ομάδας του Οντετ Κάτας. «Ο Νέντοβιτς έχει σημαντικό ρόλο και το να παίζουμε χωρίς αυτόν δεν θα είναι εύκολο. Εχουμε, όμως, ένα πλήρες ρόστερ και οι υπόλοιποι παίκτες πρέπει να κάνουν κάτι παραπάνω για να καλύψουν το κενό», τόνισε ο Ισραηλινός τεχνικός χωρίς να μιλήσει για μεταγραφές, προσθέτοντας ότι «το ελληνικό clasico δεν είναι απλώς ένα ακόμα παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Μετράει για μία νίκη ή μία ήττα, αλλά η σημασία του είναι μεγαλύτερη». 

Απόψε: 19.45 Φενέρμπαχτσε – Ζενίτ, 21.30 Μπάγερν -Αλμπα, 21.45 Βιλερμπάν – Αρμάνι Μιλάνο, 22.00 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή