Σερβίς με αντίπαλο τον κορωνοϊό

Σερβίς με αντίπαλο τον κορωνοϊό

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Οπεν της Αυστραλίας (ένα από τα τέσσερα γκραν σλαμ), θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο. Ο νέος κορωνοϊός ανάγκασε σε αλλαγή ημερομηνιών, καραντίνες και αναβολή αγώνων. Από σήμερα, όμως, κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του τένις θα βρεθούν στα γήπεδα της Μελβούρνης με στόχο τα βαρύτιμα τρόπαια. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη.  

Στον πρώτο γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ζιλ Σιμόν. Ο 36χρονος Γάλλος το 2009 είχε φτάσει στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ο «Ζιλού» έχει στη συλλογή του 14 τρόπαια από τουρνουά ΑΤΡ (στο μονό). Ο Τσιτσιπάς σήμερα βρίσκεται στην 6η θέση του κόσμου και ο αντίπαλός του στην 64η. Θα βρεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά. Εάν ο πρωταθλητής μας επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και προκριθεί στον δεύτερο γύρο, θα αντιμετωπίσει τον Θανάση Κοκκινάκη. Βέβαια, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο Ελληνοαυστραλός τενίστας να υπερβεί το εμπόδιο του Νοτιοκορεάτη Σουνχού Κουν.  

Στο Κύπελλο της ΑΤΡ, ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ο Τσιτσιπάς είναι στο ίδιο quarter με τον Ράφα Ναδάλ. Εφόσον νικήσουν όλους τους αντιπάλους τους θα βρεθούν αντιμέτωποι στους προημιτελικούς. Ο Ισπανός όμως αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στην πλάτη και παραμένει άγνωστο εάν θα καταφέρει να το ξεπεράσει.  

Στον πρώτο γύρο του μονού, τα κορυφαία ονόματα του ανδρικού τένις δεν αναμένεται να συναντήσουν δυσκολίες. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Ζερεμί Σαρντί και ο Ράφα Ναδάλ τον Σέρβο Λάσλο Τζέρε. Ο Ντόμινικ Τιμ θα παίξει με τον Μικαΐλ Κουκούσκιν από το Καζαχστάν. Στην πρεμιέρα όμως υπάρχουν αρκετοί αγώνες που αναμένεται να προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα. Ανάμεσα σε αυτούς είναι τα παιχνίδια των Ντιμιτρόφ – Τσίλιτς, Νισικόρι – Καρένιο, Σαποβάλοφ – Σίνερ, Πόσπισιλ – Μεντβέντεφ, Αντερσον – Μπερετίνι. Ο Νικ Κύργιος θα παίξει με τον Πορτογάλο Φρεντερίκο Φερέιρα Σίλβα. 

Η Μαρία Σάκκαρη στον πρώτο γύρο θα βρει απέναντί της την Κριστίνα Μλαντένοβιτς. Η «Κικί» αγωνίζεται για τη Γαλλία, έχει κερδίσει ένα τίτλο στο μονό και το 2017 είχε φτάσει μέχρι τη 10η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Σήμερα βρίσκεται στην 50ή θέση και η Ελληνίδα στην 22η. Οι δύο τενίστριες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες το 2019, στη Ρώμη και νικήτρια της αναμέτρησης ήταν η πρωταθλήτριά μας. Η Σάκκαρη όμως στη Μελβούρνη έμεινε 14 ημέρες σε καραντίνα, καθώς είχε βρεθεί θετικό κρούσμα στην πτήση της προς την Αυστραλία.  

Σε περίπτωση που η Μαρία Σάκκαρη προκριθεί στον δεύτερο γύρο, θα βρει απέναντί της τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στη Νάο Χιμπίνο και την Αστρα Σάρμα. Στη συνέχεια, ο «δρόμος» της ενδέχεται να διασταυρωθεί με αυτόν της Βικτόρια Αζαρένκα, η οποία έχει κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο. Στο quarter της Σάκκαρη βρίσκονται κάποιες από τις κορυφαίες τενίστριες, όπως οι Κένιν (4), Σβιτολίνα (5) κ.ά.  

Η Σερίνα Γουίλιαμς ταξίδεψε στη Μελβούρνη με στόχο να κατακτήσει το 24ο γκραν σλαμ της καριέρας της. Ομως, ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, απέσυρε τη συμμετοχή της από τουρνουά που θα έπαιρνε μέρος εξαιτίας ενός τραυματισμού στον δεξιό ώμο. Εάν ξεπεράσει το πρόβλημα και αγωνιστεί, θα παίξει στον πρώτο γύρο με τη Γερμανίδα Λόρα Σίγκεμουντ. Η λογική, πάντως, λέει ότι αποσύρθηκε από το τουρνουά για να μην επιβαρύνει τον ώμο της εν όψει του Αυστραλιανού Οπεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή