Η σκυτάλη στο Κύπελλο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και μοιάζει και είναι πολύ μεγάλη η διαφορά των 15 βαθμών που χωρίζει τον Ολυμπιακό από τον Αρη στο πρωτάθλημα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι οι δύο ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 1-2 της Σούπερ Λιγκ 1, για αυτό και η αποψινή πρώτη τους μονομαχία για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου κλέβει τα βλέμματα και την παράσταση.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, καθώς πέρα από τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά τους στο πρωτάθλημα, μετρούν δέκα συνεχόμενες νίκες επί του Αρη και συνολικά 17 στα τελευταία 20 παιχνίδια τους, με τα άλλα τρία να έχουν λήξει ισόπαλα. Αυτό και μόνο αρκεί για να δείξει ότι έχουν το πάνω χέρι, ειδικά απόψε (21.30) στο «Γ. Καραϊσκάκης», αν και το Κύπελλο είναι μια διοργάνωση που τρέφεται από εκπλήξεις και τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο σε ένα «μπρα ντε φερ» δύο αγώνων. Ο Μαρτίνς άφησε εκτός αποστολής τούς Βαλμπουενά, Σα και Εμβιλά, ώστε να αποφορτιστούν ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, ενώ θα δώσει στους Παπασταθόπουλο, Λαλά χρόνο συμμετοχής. Ο Μάντζιος δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ματίγια, Ματέο Γκαρσία συν τον Σιαμπάνη. Οι Μήτρογλου και Μπρούνο συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και θα παίξουν κόντρα στην πρώην ομάδα τους. 

Το πρώτο από τα τρία σημερινά παιχνίδια του προγράμματος γίνεται στο ΟΑΚΑ (17.00) ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Βόλο, δύο ομάδες που προέρχονται από εντός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα και αναζητούν μια επιτυχία και την ηρεμία τους μέσω του Κυπέλλου. Πέρα από τους Λιβάγια και Ινσούα που θεωρούνται ξένο σώμα, εκτός της αποστολής των «κιτρινόμαυρων» έμειναν και οι τραυματίες Μπακάκης, Σάκχοφ, Σβάρνας, Γαλανόπουλος και Μαχαίρας. Πολλές απουσίες έχει και ο Λόπεθ, ο οποίος άφησε στον Βόλο τους τραυματίες Μπαριέντος, Ντεντάκη, Μπουένο, Κιάκο, Ρενάτο Σάντος και τον ανέτοιμο Ρίβας.  

Από απώλεια στο πρωτάθλημα προέρχεται και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται στην Τούμπα (19.00) την αναγεννημένη Λαμία, η οποία έχει χτίσει τη δική της παράδοση στη διοργάνωση αποκλείοντας τα τελευταία χρόνια δύο φορές τον Παναθηναϊκό και άλλη μία τον Ολυμπιακό. Ο Πάμπλο Γκαρσία άφησε εκτός αποστολής τους Αουγκούστο, Τσόλακ, Μιχαηλίδη, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Κούτσια, Κωνσταντέλια και τον νεοαποκτηθέντα Ραχμάν Μπαμπά. Η Λαμία ρίχνει το βάρος της στο πρωτάθλημα, για αυτό και ο Γρηγορίου άφησε εκτός τους Βασιλακάκη, Ντέλετιτς, Τζανδάρη, Σκόνδρα, Επασί, Μπουλούλη, Μπιάρνασον, Βλάχο, Τζανετόπουλο, Τιρόνε και Καραμάνο. 

• Ο 4ος αγώνας των προημιτελικών, ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός, διεξάγεται αύριο στις 15.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή