Στον Προμηθέα το πρώτο εισιτήριο των ημιτελικών

Στον Προμηθέα το πρώτο εισιτήριο των ημιτελικών

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Προμηθέας είναι η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Πατρινοί επικράτησαν με 68-73 του Κολοσσού στη Ρόδο, κάνοντας την καθοριστική ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ετσι, η ομάδα του Μάκη Γιατρά θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της Παρασκευής τον νικητή της αναμέτρησης Ηρακλή – ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι παρά τις σημαντικές απουσίες τους, εμφανίστηκαν ανταγωνιστικοί στις τρεις πρώτες περιόδους. Μάλιστα, έκλεισαν την τρίτη, προηγούμενοι με έξι πόντους. Με ένα σερί 6-0, στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, οι Πατρινοί ισοφάρισαν. Με δύο σερί τρίποντα, ο Ανδρέας Χριστοδούλου έδωσε το προβάδισμα (59-63) στον Προμηθέα 4΄ πριν από το τέλος και παρά το γεγονός πως υπήρξαν τάσεις αυτοχειρίας με χαμένες ελεύθερες βολές, η αντίσταση του αξιόμαχου Κολοσσού κάμφθηκε.

Για τους νικητές κορυφαίοι ήταν οι Γκραντ (13 π., 5 ριμπ.), Αθηναίου (11 π.), Δ. Αγραβάνης (10 π., 6 ριμπ.), ενώ για τους Ροδίτες ξεχώρισαν οι Καντέρ (17 π., 18 ριμπ.) και Αρτις (16 π., 5 ασ.). 

Η προημιτελική φάση συνεχίζεται σήμερα, με δύο ακόμη νοκ άουτ αναμετρήσεις. Στις 17.00 (ΕΡΤ3) ο Ηρακλής υποδέχεται στο Ιβανώφειο τον ΠΑΟΚ και στις 20.00 (ΕΡΤ3) το Λαύριο την ΑΕΚ.

Σε ό,τι αφορά το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, θα είναι η 3η φετινή μονομαχία των δύο ομάδων, οι οποίες για το πρωτάθλημα έχουν από μία νίκη στην έδρα τους. Απέναντι στην ομάδα που της έσπασε το αήττητο στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ θα επιδιώξει την πρόκριση χωρίς να αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης. H συμμετοχή του Κιθ Λάνγκφορντ που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα, παραμένει αμφίβολη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή