Το Λαύριο πέταξε εκτός Κυπέλλου την ΑΕΚ

Το Λαύριο πέταξε εκτός Κυπέλλου την ΑΕΚ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ με τον Προμηθέα θα είναι το ένα από τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών που θα διεκδικήσει αύριο (20.00, Πυλαία) το πρώτο εισιτήριο για τον φετινό τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ.

Στο άλλο, έγινε γνωστός μόνο ο ένας μονομάχος (Λαύριο), που ξεπέρασε το εμπόδιο και πέταξε εκτός θεσμού την κυπελλούχο ΑΕΚ με 90-85 σε ένα πραγματικό ντέρμπι που κρίθηκε στην παράταση (74-74 κ.δ.) και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του προημιτελικού αγώνα Παναθηναϊκού – Περιστερίου, όποτε φυσικά αυτός γίνει.  

Το Λαύριο όπως και στο πρωτάθλημα όπου έσπασε το αήττητο της Ενωσης, έτσι και χθες επικράτησε στα τελευταία δευτερόλεπτα, επωφελούμενο δύο άστοχες επιθέσεις των «κιτρινόμαυρων», σε συνδυασμό με δύο εύστοχες βολές και ένα κάρφωμα του Ντιαλό (23 π.). Η ΑΕΚ είχε πάει το ματς στην παράταση, ενώ ένα εύστοχο τρίποντο του Λάνγκφορντ κρίθηκε εκπρόθεσμο. 

Για την Ενωση ο Μέικον είχε 24 πόντους αλλά και μία κρίσιμη χαμένη βολή, λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Ο Λάνγκφορντ είχε 17 πόντους.

Νωρίτερα στο Ιβανώφειο, σε ένα παιχνίδι με συγκλονιστικό φινάλε, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ηρακλή με 63-61. Και οι δύο ομάδες πήραν διαφορές που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν, απόρροια κυρίως της αστοχίας τους. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα τον Ζερμέιν Λοβ (21 π.- 5 ασ.) ο οποίος ήταν ο μπροστάρης της αντεπίθεσης της ομάδας του Αρη Λυκογιάννη στις δύο τελευταίες περιόδους. Εκεί όπου με ένα επιμέρους σκορ 5-26, ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε το 37-28 στο 24΄, σε 42-54 στο 34΄.  Ο Ηρακλής με επτά σερί πόντους του Χάνλαν (17 π.) μείωσε στο καλάθι, ωστόσο ο Σαγκς ήταν άστοχος σε τρίποντο νίκης στην εκπνοή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή