Με τον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς στους «οκτώ» του Αυστραλιανού Όπεν

Με τον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς στους «οκτώ» του Αυστραλιανού Όπεν

Χωρίς αγώνα στην οκτάδα της Μελβούρνης ο Έλληνας πρωταθλητής λόγω απόσυρσης του αντιπάλου

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς να… ιδρώσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «οκτώ» του Αυστραλιανού Όπεν. Ο αντίπαλός του, Ματέο Μπερετίνι, δεν κατάφερε να ξεπεράσει των τραυματισμό του, και αποσύρθηκε. Την Τετάρτη, ο Έλληνας τενίστας θα βρει απέναντί του τον Ράφα Ναδάλ. 

Ο Ματέο Μπερετίνι, κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Καρέν Χατσάνοφ, είχε τραυματιστεί στους κοιλιακούς, κάτι που δεν του επέτρεψε να παίξει σήμερα το πρωί (15/2) με τον Έλληνα πρωταθλητή. Έτσι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στους «οκτώ» της διοργάνωσης.

Για να περάσει στους ημιτελικούς θα χρειαστεί να νικήσει τον Ράφα Ναδάλ. Θα είναι η όγδοη φορά που οι δύο άνδρες θα βρεθούν αντιμέτωποι. Ο Ισπανός, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, προηγείται στα θετικά αποτελέσματα καθώς ο Τσιτσιπάς (6ος στον κόσμο) έχει πετύχει μόνο μία νίκη. Βέβαια, αυτή η νίκη είχε «πονέσει» τον Ισπανό τενίστα διότι είχε επιτευχθεί στο χώμα (σε τουρνουά στη Μαδρίτη), επιφάνεια στην οποία ο Ναδάλ είναι ο απόλυτος κυρίαρχος.  

Πριν από δύο χρόνια, σε ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν, ο Ισπανός πρωταθλητής είχε νικήσει τον Τσιτσιπά με 6-2, 6-4, 6-0.

Ο Ράφα Ναδάλ βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και θα πάρει μέρος για 13η φορά σε προημιτελικούς του Όπεν της Αυστραλίας (έχει προκριθεί 43 φορές σε προημιτελικούς γκραν σλαμ). Στους «16» επικράτησε του Φάμπιο Φονίνι με 6-3, 6-4, 6-2.      

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή