ΠΑΟΚ, ΑΕΚ έπιασαν τον Αρη

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη νίκη της χρονιάς πέτυχε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον πρωτοπόρο, αήττητο και σίγουρο πρωταθλητή Ολυμπιακό, αλλά τα βαθμολογικά του κέρδη ήταν λιγότερα από όσα θα άξιζε μια τόσο σημαντική επιτυχία.

Πέμπτος ήταν και πέμπτος παρέμεινε στο φινάλε της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1, κυρίως επειδή λίγες ώρες αργότερα η ΑΕΚ νίκησε με δραματικό τρόπο 4-2 στη Λάρισα στο πιο… τρελό παιχνίδι της σεζόν κι ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας, έχοντας συγκάτοικους, τον ΠΑΟΚ που νίκησε εύκολα 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι και τον Αρη που «κόλλησε» στο 0-0 με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο «Κλ. Βικελίδης». Με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται μπροστά με 14 ολόκληρους βαθμούς, όλο το ενδιαφέρον πέφτει σε αυτή τη συναρπαστική μάχη για τις άλλες δύο (πιθανόν τρεις, ανάλογα με το ποιος θα πάρει το Κύπελλο) θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, χωρίς να μπορεί κανείς να αποκλείσει από την κούρσα και τον Αστέρα Τρίπολης, παρότι έχασε δύο βαθμούς από το ισόπαλο 0-0 με τη Λαμία στην έδρα του.

Η ΑΕΚ απέφυγε με χιτσκοκικό τρόπο μια οδυνηρή απώλεια βαθμών σε ένα ματς που έδειχνε ολότελα δικό της. Μετά την αναβολή του λόγω χιονιού την Κυριακή, ο αγώνας της με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ έγινε χθες τελικά, καθώς τα συνεργεία κέρδισαν τη μάχη για να καθαρίσουν τον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο με σκόρερ τον Ολιβέιρα (με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και στο 43΄) αλλά εκεί που το ματς πήγαινε σβηστά, άναψε κι έγινε ροντέο μετά το γκολ του Νικολιά στο 70΄.

Ο ρυθμός άνοιξε πολύ και οδήγησε σε ένα απίστευτο φινάλε: η Λάρισα ισοφάρισε σε 2-2 με τον Ακούνια στο 80΄, έχασε απίστευτη ευκαιρία (τρεις εναντίον ενός) για ολική ανατροπή στο 86΄, βρέθηκε πίσω με 3-2 στο 90΄ με γκολ – καραμπόλα του Αλμπάνη κι εκεί όπου όλα έδειχναν χαμένα, κέρδισε μέσω VAR πέναλτι (χέρι του Γκαρσία στο 94΄) που το εκτέλεσε ο Μουκαντζό για να το αποκρούσει ο Αθανασιάδης στο 96΄ και στην αντεπίθεση να γράψει ο Σιμάνσκι το τελικό 4-2.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Μπάγιτς, Γκράουρ (63΄ Μπέρτος), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι, Κολομπίνο, Μιλοσάβλιεβιτς (63΄ Μουκαντζό), Στίφλερ (53΄ Νικολιάς), Μπεν Χατίρα, Ακούνια, Νούνιτς (87΄ Χουσίνο).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λόπες, Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (55΄ Νταντσένκο), Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (74΄ Αλμπάνης), Γκαρσία, Ολιβέιρα (74΄ Σιμόες), Ανσαριφάρντ.

Χαμένο πέναλτι (21΄ Βιειρίνια, άουτ) είχε και ο ΠΑΟΚ κόντρα στα Γιάννινα στο ουδέτερο Περιστέρι, αλλά δεν του στοίχισε, γιατί όταν άρχισε να τον πνίγει το άγχος, ο Ζίβκοβιτς άνοιξε με ωραίο σουτ το σκορ στο 56΄ και επανέφερε την ηρεμία.

Ακολούθησε γρήγορα και το 2-0 με πέναλτι (το κέρδισε ο Τζόλης όπως και το πρώτο) του Σβαμπ στο 61΄, οπότε όλα τελείωσαν εκεί καθώς ο ΠΑΣ ήταν σκιά του καλού εαυτού του και δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (63΄ Σάλιακας), Εραμούσποε, Παντελάκης, Πέερσμαν, Μπρένερ (31΄ Μιλιντσεάνου), Λιάσος (63΄ Κάστρο), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (63΄ Ελευθεριάδης), Παμλίδης, Κρίζμαν.
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίφκοβιτς, Ροντρίγκο, Κρέσπο (67΄ Βαρέλα), Ινγκασον, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ουάρντα, Ζίφκοβιτς, Τζόλης, Κρμέντσικ.

Την υπογραφή στη 22η αγωνιστική την έβαλε φαρδιά πλατιά ο Παναθηναϊκός με το 2-1 επί του Ολυμπιακού στο άντρο της Λεωφόρου, με πρωταγωνιστή τον Σανκαρέ που είχε μία ασίστ (κεφαλιά – γκολ του Μαουρίτσιο στο 6΄) και ένα γκολ για το 2-0 στο 74΄. Η μείωση από τον Ελ Αραμπί ύστερα από καραμπόλα στο 83΄ έδωσε εικόνα θρίλερ, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ασφυκτικά και είχαν ευκαιρία για το 2-2, αλλά οι «πράσινοι» άντεξαν και πανηγύρισαν τη νίκη της χρονιάς. Ο Σανκαρέ έχει σφίξιμο στον δικέφαλο και θα χάσει τον αγώνα της Πέμπτης με τον ΠΑΣ για το Κύπελλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή