Δεν θα γίνει επανεκκίνηση των «μικρών» κατηγοριών βόλεϊ

Δεν θα γίνει επανεκκίνηση των «μικρών» κατηγοριών βόλεϊ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδοξο τέλος είχαν για αυτή τη χρονιά τα εθνικά πρωταθλήματα της Pre League Ανδρών-Γυναικών και της Α2 Ανδρών και με τη διακοπή της Α2 Γυναικών. Η ομοσπονδία βόλεϊ αποφάσισε να ματαιώσει της διοργανώσεις, καθώς η σεζόν κοντεύει να ολοκληρωθεί και, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, δεν διεξάγονται ούτε προπονήσεις. 

Η προπονητική αδράνεια, στην οποία έχουν βρεθεί όλο αυτό το διάστημα οι αθλητές και οι αθλήτριες, δεν θα επέτρεπε να αρχίσουν οι διοργανώσεις πριν από τα μέσα του Απριλίου και η αγωνιστική περίοδος θα διεξαγόταν παράλληλα με τις σχολικές εξετάσεις των μικρότερων παικτών. Επίσης, η οικονομική επιβάρυνση για τεστ θα ήταν δυσβάστακτη για τα σωματεία και έτσι οι ιθύνοντες του αθλήματος αποφάσισαν τη διακοπή των πρωταθλημάτων.    

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την επανέναρξη των προπονήσεων, αφενός για τις ομάδες ανδρών και γυναικών για να έχουν εύλογο χρονικό διάστημα οργάνωσης και οι αθλητές/αθλήτριες να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο προετοιμασίας για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2021-22. Η επιστροφή των νέων αθλητών και αθλητριών στις προπονήσεις θα είναι για όλους μας ανάσα αθλητικής ζωής, διότι βλέπουν να περνούν και να φεύγουν από μπροστά τους δύο αγωνιστικές περίοδοι απραξίας και σύντομα θα μιλάμε για έλλειψη ταλέντων, αφού και αυτά που υπήρχαν θα ατονήσουν και θα χαθούν από το άθλημα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ομοσπονδίας. Ο νέος κορωνοϊός έβαλε στον… πάγο δύο αγώνες της Λίγκας των ανδρών.

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε νωρίς στη Σύρο για να αποφύγει το απαγορευτικό, αλλά ο σημερινός αγώνας με την ομάδα της Σύρου δεν θα διεξαχθεί καθώς τρεις αθλητές της ομάδας της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν θετικοί στη νόσο. Επίσης δεν θα διεξαχθεί και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Φίλιππο Βέροιας διότι πάνω από δέκα άτομα στην ομάδα της Ημαθίας έχουν προσβληθεί. Σήμερα, για την 11η αγωνιστική θα διεξαχθεί μόνο ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ (17.00). Το παιχνίδι του Μίλωνα με την Κηφισιά θα πραγματοποιηθεί αύριο (17.00).  

• Τον προβληματισμό τους για τους συνεχόμενους αγώνες που ελλοχεύουν κινδύνους για τραυματισμούς εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους οι αθλήτριες του Ολυμπιακού. «Δεν είμαστε μηχανές για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε σε ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται με διαδικασίες Fast track», υπογράμμισαν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή