Έκανε το ακατόρθωτο ο Τσιτσιπάς

Έκανε το ακατόρθωτο ο Τσιτσιπάς

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αξία του νικημένου δίνει –μεγαλύτερη– δόξα στον νικητή και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τη νίκη του επί του Ράφα Ναδάλ των 20 Grand Slam με 3-2 και την πρόκριση στους ημιτελικούς του Αυστραλιανού Οπεν, δίκαια «φιγουράρει» στις βασικές ειδήσεις αθλητικών και όχι μόνο ΜΜΕ από όλο τον κόσμο. Η δήλωση του Ισπανού «έχασα από έναν εκ των κορυφαίων παικτών» δείχνει ότι ο Ελληνας πρωταθλητής έχει κερδίσει τον σεβασμό των «μεγάλων» του παγκοσμίου τένις. Στους «τέσσερις» θα χρειαστεί να ξεπεράσει αύριο το εμπόδιο του Ντανίλ Μεντβέντεφ, ενός 25χρονου τενίστα που δεν έχει χάσει τους τελευταίους πέντε μήνες. 

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που συνέβη στο γήπεδο. Τα συναισθήματά μου δεν περιγράφονται. Αφησα την ψυχή μου στο γήπεδο». Αυτά τα λόγια του Στέφανου Τσιτσιπά, αμέσως μετά τη νίκη του, δείχνουν την προσπάθεια που κατέβαλε ο 22χρονος για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νο 2 στον κόσμο. Ο Τσιτσιπάς, μετά τα δύο πρώτα σετ, έπαιξε αντάξια της θέσης του στην παγκόσμια κατάταξη (6ος), ανέβασε την απόδοσή του και αποδίδοντας στο μέγιστο έφτασε στην πρόκριση. Μεγαλύτερη διάσταση στην επιτυχία του δίνει το γεγονός ότι κατάφερε να «γυρίσει» το παιχνίδι έχοντας απέναντι έναν έμπειρο αντίπαλο.  

Η ATP (Ενωση Επαγγελματιών Τένις) χαρακτήρισε «θαύμα στη Μελβούρνη» την επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά, η Cazzetta Dello Sport αναφέρθηκε σε «εντυπωσιακή ανατροπή», το BBC χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα «έκπληξη», η AS έκανε λόγο για «ιστορικό θρίαμβο» ενώ η ισπανική Marca δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο αθλητής της χώρας της έχασε: «Δεν γίνεται: Ο Ναδάλ άφησε να του φύγει από τα χέρια το πλεονέκτημα των δύο σετ». 

Ο ημιτελικός θα διεξαχθεί παρουσία θεατών. Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με τον οποίο έχουν βρεθεί έξι φορές αντίπαλοι και ο Ρώσος έχει νικήσει τις πέντε. Για την πρόκριση στους ημιτελικούς ο λογαριασμός του 22χρονου θα αυξηθεί κατά 548.092 ευρώ. Σε περίπτωση που επικρατήσει του Μεντβέντεφ θα εισπράξει, ακόμη, 410.000 ευρώ, ενώ εάν κατακτήσει το τρόπαιο η προσπάθειά του θα επιβραβευθεί με 1.766.000 ευρώ, στο σύνολο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή