Η ώρα της νέας γενιάς του ελληνικού μπάσκετ

Η ώρα της νέας γενιάς του ελληνικού μπάσκετ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο παιχνίδια που θεωρητικά αποτελούν τυπική διαδικασία αλλά στην πράξη θα καταδείξουν αρκετά για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ είναι αυτά με Βοσνία (σήμερα 16.30) και τη Λετονία (Δευτέρα, 19.30) στη «φούσκα» της Ρίγας, για την εθνική ομάδα. 

Εχοντας ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο EuroBasket 2022, στην «επίσημη αγαπημένη» κλήθηκαν νέα παιδιά προκειμένου να πάρουν τις δικές τους παραστάσεις και να συνεχιστεί σε βάθος χρόνου η διαδικασία της διαδοχής.  Οι «πρωτάρηδες» Χουγκάζ, Κουζέλογλου, Τολιόπουλος, μαζί με το υπόλοιπο «νέο αίμα», καλούνται να αποδείξουν πως υπάρχει ορίζοντας επιτυχίας για το ελληνικό μπάσκετ, ενόψει μάλιστα της επόμενης πρόκλησης, που ονομάζεται προολυμπιακό τουρνουά.

Η Εθνική αναζητεί μια καλύτερη παρουσία από την προηγούμενη «φούσκα» στο Σεράγεβο, όπου ηττήθηκε από τη Λετονία και χρειάστηκε η νίκη στην παράταση επί της Βουλγαρίας με συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων, για να εξασφαλιστεί η πρόκριση. Αλλωστε, όπως τόνισε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος, στόχος της ομάδας είναι να εκπροσωπεί πάντα με αξιοπρέπεια το μπάσκετ της χώρας. Αγωνιστικά προβλήματα δεν προέκυψαν κατά τη διάρκεια της παραμονής στη Ρίγα και στόχος της τεχνικής ηγεσίας είναι να πάρουν χρόνο συμμετοχής και οι 14 παίκτες. Στο άλλο σημερινό ματς, η Λετονία αντιμετωπίζει τη Βουλγαρία (19.30).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή