Αγωνία σε πλέι οφ και «ουρά»

Αγωνία σε πλέι οφ και «ουρά»

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και μόνο που ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε στο Πανθεσσαλικό τη βασική του ενδεκάδα παρότι ακολουθούν κρίσιμα παιχνίδια σε Κύπελλο και Ευρώπη, δείχνει την απόλυτη προσήλωση που έχει ο Ολυμπιακός στη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου όσο πιο σύντομα γίνεται. Η νίκη επί του Βόλου με 2-1 τον έφερε τρία βήματα πιο κοντά στην εκπλήρωση αυτού του στόχου και ήλθε τόσο δύσκολα όσο δείχνει το τελικό σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι και πιο απειλητικοί, είδαν όμως μια ομάδα χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο να τους κοντράρει στα ίσα. Το γκολ του Φορτούνη μόλις στο 4΄ υποσχόταν ένα ήσυχο βράδυ, αλλά η απάντηση του Γκρίλο στο 10΄ έδειξε ότι θα χρειαστεί ιδρώτας για μια νίκη που ήλθε τελικά στο φινάλε, με αμφισβητούμενο γκολ του Εμβιλά στο 81΄. Ο Χασάν ήταν ακάλυπτος, μπροστά στον τερματοφύλακα, ο βοηθός υπέδειξε οφσάιτ, όμως ο Πορτογάλος διαιτητής το μέτρησε έπειτα από χρήση VAR. Ο Σεμέδο αποχώρησε με κάκωση στο γόνατο και ζημιά στον έσω πλάγιο, κινδυνεύοντας να μείνει εκτός για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Τέκιο (58΄ Μαρτίνες), Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι (85΄ Μπουένο), Ριένστρα, Τσοκάνη, Μπαριέντος, Μπαρτόλο, Νίνης, Δουβίκας. 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Λαλά, Μπα, Σεμέδο (39΄ Παπασταθόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Φορτούνης (87΄ Μπουχαλάκης), Μπρούμα (86΄ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (63΄ Χασάν),  Ελ Αραμπί (85΄ Μασούρας). 

Το αποτέλεσμα στον αγώνα του Βόλου δεν θα επηρέαζε ουδόλως την κούρσα για τον τίτλο ακόμα κι αν έχανε ο Ολυμπιακός, μιας και δεν είναι μόνο μεγάλη η βαθμολογική διαφορά, είναι και αλλεπάλληλες οι γκάφες των ανταγωνιστών του. Ο μόνος που δείχνει μια συνέπεια τελευταία είναι ο Αρης, ο οποίος νίκησε 3-0 τον Ατρόμητο και πέρασε ξανά στη δεύτερη θέση, 14 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Το ισόπαλο 1-1 στο ανιαρό ντέρμπι της Λεωφόρου άφησε στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ περισσότερη γκρίνια για τους δύο χαμένους βαθμούς παρά ικανοποίηση για τον έναν που κέρδισαν.

Οι «πράσινοι» έχασαν άλλη μία ευκαιρία να μπουν για πρώτη φορά στην τετράδα και σε θέση με ευρωπαϊκό ορίζοντα, ενώ η «Ενωση» δεν πείθει ότι έχει μπει σε ήρεμα νερά ενόψει πλέι οφ.

Μεγάλες φουρτούνες περνάει και ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο ότι η ήττα του με 2-1 στην Τρίπολη έβαλε για τα καλά τον Αστέρα στο κόλπο της Ευρώπης, αλλά και ότι με τέτοιες επαναλαμβανόμενες αναιμικές εμφανίσεις, διακινδυνεύει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πριν από τα πλέι οφ τον περιμένουν δύο ντέρμπι με Αρη – Παναθηναϊκό κι αν έχει νέες απώλειες θα μπει για τα καλά στην περιπέτεια. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί πίεση σε όλους, όπως φάνηκε από την ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του που σε κάποια σημεία ήταν αρκετά απειλητική…

«Φωτιά» έχει πάρει και η ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Εκεί όπου η βελόνα έμοιαζε να έχει κολλήσει μονότονα, τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν ότι όλα μπορεί να ξαναρχίσουν από την αρχή ενόψει πλέι άουτ. Η νίκη της Λάρισας με 1-0 επί του Παναιτωλικού μοιάζει με φιλί της ζωής για μια ομάδα που έδειχνε να έχει χάσει τον σφυγμό της, ενώ στα δίκτυα της αράχνης έχει μπλεχτεί και ο ΟΦΗ. Εχασε 2-1 στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα, μετρά πλέον οκτώ(!) συνεχόμενες ήττες, έχει κολλήσει στους 19 βαθμούς και αρχίζει να αγχώνεται υπερβολικά, ειδικά τώρα που τον έφτασε η Λαμία παρά το 0-0 στην έδρα της με τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή