Έβδομη συνεχόμενη ήττα για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα

Έβδομη συνεχόμενη ήττα για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός δεν ξεπέρασε τις ασθένειες που έχει παρουσιάσει φέτος στην Ευρωλίγκα, ούτε και εναντίον της Μπασκόνια, δείχνοντας πως δεν μπορεί να ελπίζει ούτε καν σε θαύμα για την πρόκριση στα πλέι οφ. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν τη συντριβή με 91-66, κάνοντας αρνητικό ρεκόρ στη διοργάνωση με επτά σερί ήττες και πέφτοντας στο 11-16 (νίκες-ήττες).

Η ήττα αυτή ήταν αποτέλεσμα της αποκαρδιωτικής εικόνας τους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Εκεί όπου με απανωτά λάθη, κατάφεραν το υπέρ τους 15-25 να το μετατρέψουν σε 43-30 και από κει και πέρα, τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους για τους Ισπανούς (14-13).

Το ξεκίνημα του Κώστα Κουφού  (2/3 δίποντα, 1/1 βολή, 3 ριμπάουντ σε 11.35) στο ματς ήταν ενθαρρυντικό, αλλά τα δύο γρήγορα φάουλ με τα οποία χρεώθηκε τον αποσυντόνισαν. Τα τρίποντα του Γκιεντράιτις στη δεύτερη περίοδο αποδείχθηκαν καταστροφικά για τους Πειραιώτες, που αφυπνίστηκαν επιθετικά με τους Μακίσικ και Σλούκα στην τρίτη περίοδο, όμως αμυντικά δεν υπήρξε καμία βελτίωση.  Στην τελευταία περίοδο δεν υπήρξε καμία αντίδραση, ο Μπαρτζώκας πέταξε λευκή πετσέτα ρίχνοντας τους αναπληρωματικούς, και η διαφορά μοιραία έφτασε το -25.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 43-32, 68-58, 91-66.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Ραϊέστε, Βιλντόσα 19 (4), Τζεκίρι 10, Χένρι – Σεντεκέρσκις 8 (2), Ντιόπ – Φαλ 9 , Πίτερς 8 (2), Ντράγκιτς 8, Γκεντράιτις 18 (3), Πολονάρα 11 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικολαΐδης, Χάρισον 7, Χαραλαμπόπουλος 2, Λαρεντζάκης, Σπανούλης 2, Σλούκας 8, Βεζένκοβ 5, Ζαν-Σαρλ 15 (2), Τζένκινς, Κουφός 5, Ελις 12, Μακίσικ 10 (2).

Ο Παναθηναϊκός λίγες ώρες μετά το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, στο οποίο την παράσταση έκλεψε η εμφάνιση του Μάριο Χεζόνια, αντιμετωπίζει απόψε (21.30) την Μπάγερν στο Μόναχο, με στόχο να παρουσιάσει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Για μία ακόμη φορά το «παρών» δεν θα δώσουν οι τραυματίες Νέντοβιτς και Παπαπέτρου που έμειναν στην Αθήνα, με τον Οντεντ Κάτας να αποδίδει τα εύσημα στον Κροάτη άσο και να παραδέχεται πως θα χρειαστούν δύο με τρεις εβδομάδες για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να είναι έτοιμος, έχοντας επιστρέψει οι απόντες και προσαρμοστεί όλοι οι νέοι.

Τα υπόλοιπα σημερινά ματς: Ζενίτ – Ρεάλ, Εφές – ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι – Βαλένθια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή