Άγγελος Παπανικολάου στην «Κ»: «Ενότητα, συναίνεση, ευελιξία, δημιουργία»

Άγγελος Παπανικολάου στην «Κ»: «Ενότητα, συναίνεση, ευελιξία, δημιουργία»

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εκλογική «μάχη», που σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής, είναι αυτή που έρχεται για το ελληνικό μπάσκετ. Στις προγραμματισμένες για τις 28 Μαρτίου αρχαιρεσίες, ο άνθρωπος που σφράγισε με την παραγοντική διαδρομή τεσσάρων δεκαετιών το μπάσκετ, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, παραδίδει τη «σκυτάλη» και μένει να φανεί ποιος εκ των Παναγιώτη Φασούλα, Βαγγέλη Λιόλιου και Αγγελου Παπανικολάου θα την παραλάβει. Ο τελευταίος, 40χρονος διακεκριμένος καρδιολόγος με καταγωγή από το Μεσολόγγι, μιλάει στην «Κ» για την επόμενη μέρα.
      
– Οι επερχόμενες εκλογές έχουν χαρακτηρισθεί οι πλέον κρίσιμες. Ποια στοιχεία θα διατηρήσετε στη διοίκηση, εφόσον εκλεγείτε και ποια έχετε κρίνει ότι πρέπει να αλλάξουν; 

– Το πρόγραμμά μας είναι ξεκάθαρο, δημιουργώντας ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και αναπτύσσοντας «εργαλεία», όπως η τεχνολογία. Η ψηφιοποίηση αθλητών, το ηλεκτρονικό δελτίο, η μπασκετική πλατφόρμα μέσω έξυπνων τηλεφώνων είναι ορισμένα νέα στοιχεία που θα εισαχθούν στην καθημερινότητά μας. Τα προγράμματα κατάρτισης και επαγγελματικής εκπαίδευσης των αθλητών που υπηρετούν για χρόνια τις εθνικές κατηγορίες είναι ένα ακόμα νέο συστατικό. Είναι αυτονόητο ότι οι βασικοί πυλώνες της ΕΟΚ την επόμενη μέρα των εκλογών εστιάζονται αφενός, στην αλλαγή του τρόπου σκέψης της ελληνικής νεολαίας και αφετέρου, στην περαιτέρω ανάπτυξη των σωματείων, πρωταθλημάτων και ακαδημιών. 
   
Άγγελος Παπανικολάου στην «Κ»: «Ενότητα, συναίνεση, ευελιξία, δημιουργία»-1– Η αναγνωρισιμότητα των δύο άλλων υποψηφίων προέδρων αποτελεί πλεονέκτημά τους στις εκλογές; 

– Θεωρώ ότι οι πρόεδροι των σωματείων θα κρίνουν τον νέο πρόεδρο της ΕΟΚ και κατ’ επέκταση τους συμβούλους, με γνώμονα τις θέσεις και τις απόψεις, αλλά και κατά πόσον μπορούν να υλοποιήσουν αυτά που θα υποσχεθούν. Επί παραδείγματι, να εξετάσουμε προσεκτικά αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να σκορπίζουμε χρήματα σε νέες έμμισθες θέσεις ή αν είναι εφικτό να κατασκευάσουμε κλειστά γήπεδα.   
    
– Το ερασιτεχνικό μπάσκετ έχει πληγεί σε μεγάλο ποσοστό από την πανδημία. Τι πρέπει να γίνει κατά την επιστροφή στην κανονικότητα; 

– Με ενότητα, συναίνεση, ευελιξία και δημιουργία θα επανέλθουμε ομαλά στην προτέρα κατάσταση. Η ΕΟΚ θα δώσει όλα τα τεχνολογικά και οικονομικά «εργαλεία» που χρειάζονται, ώστε να βγούμε νικητές. Σημαντικό ρόλο, ωστόσο, πρέπει να παίξει και η πολιτεία, η οποία έχει καθήκον να βοηθήσει τους οικονομικά ασθενέστερους. Είτε δίνοντας επιχορηγήσεις, είτε χρησιμοποιώντας αθλητικά κουπόνια με στόχο τη στήριξη ακαδημιών, τμημάτων υποδομής και εν τέλει, των οικογενειών.  
 
– Σε μια πιθανή σύνθεση «μωσαϊκού» στο διοικητικό συμβούλιο και ανεξαρτήτως της εκλογής του προέδρου, σύμφωνα με το νέο σύστημα εκλογών, πιστεύετε ότι θα υπάρξει η απαραίτητη ενότητα στη λήψη αποφάσεων;

– Θεωρώ ότι θα συμβεί, διότι όλοι μας έχουμε ως προτεραιότητα το κοινό καλό. Υπό τη βασική προϋπόθεση ότι οι προτάσεις θα εστιάζονται αποκλειστικά και μόνο στην ανάπτυξη του μπάσκετ και όχι σε μικροπολιτικούς λόγους.
 
– Ποια θα είναι τα τρία πρώτα θέματα που θεωρείτε ότι χρειάζονται άμεση μέριμνα; 

– Πρωτίστως, η οικονομική και η τεχνολογική ανάπτυξη των σωματείων. Επιπροσθέτως, η ισχυροποίηση των πρωταθλημάτων, με τη δημιουργία μιας αναπτυξιακής κατηγορίας και ενός πρωταθλήματος 3Χ3. Η ενδυνάμωση, επίσης, του αναπτυξιακού προγράμματος, σε συνεργασία τόσο με τις ενώσεις όσο και με τους δήμους και τις Περιφέρειες.  
 
– Σε κάθε άσχημη διαιτησία οι κρίσεις είναι έντονες και η δυσπιστία μεγάλη από όλους. Ποια θα είναι η στάση σας; 

– Η συναίνεση και η ενότητα θα εφαρμόζονται και στη διαιτησία. Μαζί με την ΟΔΚΕ και τον ΕΣΑΚΕ θα συμφωνήσουμε στον τρόπο σύνθεσης και λειτουργίας της νέας ΚΕΔ. Θα μετέχουν από 3 έως 5 πρώην διαιτητές εγνωσμένης αξίας, οι οποίοι θα προτείνονται από τους τρεις φορείς του αθλήματος. Θέλουμε να αποφευχθεί ο συγκεντρωτισμός. Θα δημιουργήσουμε, επίσης, ένα σώμα παρατηρητών, ενώ με την ΟΔΚΕ θα πραγματοποιούμε εκπαιδευτικά σεμινάρια.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή