Προσπέρασε τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πολλά γκάζια στην αρχή και μετά με το πόδι κολλημένο στο… ρελαντί, η αποδεκατισμένη από τραυματισμούς ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ και έπιασε στη 2η θέση της Σούπερ Λιγκ 1 τον Αρη με 48 βαθμούς, έναν παραπάνω από τον ΠΑΟΚ και έξι από τους Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό. 

Με σκόρερ τον Ανσαριφάρντ (7΄, 25΄), η Ενωση έβγαλε από πάνω της νωρίς το όποιο άγχος και έφτασε εύκολα στη νίκη, απέναντι σε έναν ακίνδυνο αντίπαλο που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. 

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Λόπες, Λάτσι, Σβάρνας, Νταντσένκο, Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Μάνταλος (67΄ Μαχαίρας), Αλμπάνης (78΄ Νεντελτσιάρου), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ. 
ΑΠΟΛΛΩΝ: Βέρχουλστ, Μπρούσιτς (64΄ Φατιόν), Χουχούμης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Κάλισιρ (46΄ Τσαμπούρης), Κολ, Λαγός (64΄ Φερνάντεθ), Σλίβκα (46΄ Μουνιέ), Ντάουντα (79΄ Μπεντινέλι), Ιωαννίδης. 

Αγωνιστική τριγμών

Τα απόνερα της 25ης αγωνιστικής προκάλεσαν τριγμούς και ανακατατάξεις σε αρκετές ομάδες, σαν μια μορφή ανασύνταξης στην τελική ευθεία για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Η μπόρα ξεκίνησε από τους πάγκους, με τον Γιώργο Σίμο να αποτελεί παρελθόν από τον ΟΦΗ μετά την 9η συνεχόμενη ήττα του (3-2 από τη Λάρισα στο Ηράκλειο) που τον μπλέκει πολύ σοβαρά σε σενάρια υποβιβασμού. Αντικαταστάτης του ο Νίκος Νιόπλιας, προπονητής του ΟΦΗ και την περίοδο 2016-17.

Ανάλογη πίεση δέχθηκε και ο Λάζλο Μπόλονι, μετά την 3η ήττα του Παναθηναϊκού από τα Γιάννενα σε 16(!) ημέρες που τον έριξε στην 6η θέση. Ο Ρουμάνος τεχνικός βρέθηκε στον «αέρα», αλλά θα πάρει την ευκαιρία να οδηγήσει τους «πράσινους» μέχρι το τέλος των πλέι οφ, αρκεί να βοηθήσουν τα αποτελέσματα, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Πρώτη δική του αντίδραση ήταν οι συζητήσεις ανά γκρουπ με τους παίκτες του, σε μια προσπάθεια να βρει τι φταίει. Εκτός πλάνων για 3-4 εβδομάδες μένει ο Σανκαρέ, που τραυματίστηκε στα Γιάννενα και υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση.  

Ανακατατάξεις είχαν και οι δύο «Δικέφαλοι»: η ΑΕΚ ανακοίνωσε την ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου (αντί του Μηνά Λυσάνδρου) από τον δημοσιογράφο Γιώργο Κοσμά, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Ολαφ Ρέμπε, ο οποίος αναλαμβάνει πόστο τεχνικού διευθυντή στη Νυρεμβέργη. Με… 1,5 πόδι είναι εκτός ομάδας και ο Πασχαλάκης, μετά τη θερμή αντίδρασή του στις αποδοκιμασίες μερίδας οπαδών που βρέθηκαν στις εξέδρες της Τούμπας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή