O Xάαλαντ οδηγεί εκ του ασφαλούς την Μπορούσια

O Xάαλαντ οδηγεί εκ του ασφαλούς την Μπορούσια

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά το ισόπαλο 2-2 με τη Σεβίλλη.  Οι Γερμανοί έχοντας νικήσει και στο πρώτο ματς με 3-2,  με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο και πιο ουσιαστικοί, «καθάρισαν» την πρόκριση. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Νορβηγός αρχισκόρερ Ερλινγκ Χάαλαντ που πέτυχε και τα δύο τέρματα, φτάνοντας έτσι τα 19 γκολ στις 14 συμμετοχές του στη διοργάνωση! Το πρώτο στο 35΄, με διαγώνιο σουτ και το δεύτερο στο 54΄ με πέναλτι κι αφού πρώτα είχε προηγηθεί ακυρωθέν γκολ αλλά και επανάληψη σε πέναλτι που εκτέλεσε. Οι Ισπανοί, που στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι και είχαν φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία, μείωσαν στο 68΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Ντε Γιονγκ και εκτέλεσε εύστοχα ο Εν Νεσίρι. Στο 73΄ θα μπορούσαν να μειώσουν ακόμη περισσότερο, αλλά ο Χιτς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Σούσο για να ισοφαρίσουν στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων πάλι με κεφαλιά του Εν Νεσίρι. 

Ακόμη πλουσιότερο αναμένεται το αποψινό πιάτο στις ρεβάνς, τόσο σε ονόματα όσο και σε θέαμα, καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και η Λίβερπουλ τη Λειψία.

Το ενδιαφέρον για την αποψινή μάχη στο Παρκ ντε Πρενς δεν μειώνεται επ’ ουδενί από τη νίκη των Γάλλων με 4-1 στον πρώτο αγώνα, δεδομένου του παρελθόντος μεταξύ των δύο ομάδων (με την περίφημη «ρεμοντάδα» της ανατροπής του 4-0 με νίκη 6-1 των Καταλανών), αλλά και γιατί πλέον έχουμε μπροστά μας μια ανανεωμένη Μπαρτσελόνα.

Tο Λίβερπουλ – Λειψία είναι πολύ διαφορετική περίπτωση, κι όχι μόνο επειδή θα διεξαχθεί και πάλι στη «Φέρεντς Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης. Εδώ υπάρχει μια Λίβερπουλ που όχι μόνο έχει υπέρ της το 2-0 του πρώτου αγώνα στο ίδιο γήπεδο στις 16 Φεβρουαρίου ως φιλοξενούμενη, αλλά και είναι διψασμένη για μία ακόμη νίκη και μια πορεία που θα σώσει τη χρονιά της μετά την κατρακύλα στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή