Ανατροπή δεδομένων με Ζαγοράκη για ΕΠΟ

Ανατροπή δεδομένων με Ζαγοράκη για ΕΠΟ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν 27 Ιανουαρίου όταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης συναντιόταν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με φόντο την προεδρία της ΕΠΟ. Επρεπε να περάσουν 41 μέρες έντονων «ζυμώσεων» μεταξύ κυβέρνησης και «Big 4» με τον πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας, προκειμένου ο τελευταίος να επισημοποιήσει την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της ομοσπονδίας στις εκλογές της 27ης Μαρτίου. Παρά το γεγονός πως οι τελευταίες ενδείξεις έδειχναν «υποχώρηση», χθες γνωστοποίησε ο ίδιος την απόφασή του με μια ενωτική ανακοίνωση, δηλώνοντας έτοιμος για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις που εμπεριέχει η ολιστική μελέτη των FIFA-UEFA, χωρίς να παραβιάζονται το αυτοδιοίκητο και η αυτοτέλεια των ενώσεων.  

Η άτυπη συμφωνία των «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου κατόπιν κυβερνητικής παρότρυνσης, σε πρόσωπα τα οποία θα πλαισιώσουν τον Θοδωρή Ζαγοράκη στην ΕΠΟ, «σφράγισε» τις εξελίξεις και έφερε την ανατροπή των δεδομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα Εκτελεστική Επιτροπή θα αποτελείται από πρόσωπα κοινής αποδοχής –μεταξύ των οποίων και διεθνείς της ομάδας του Euro 2004– αλλά και από ενωσιακούς παράγοντες.Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει την ερχόμενη Τρίτη και με βάση το καταστατικό, ο υποψήφιος πρόεδρος θα πρέπει να υποδειχθεί από οκτώ ενώσεις. Για την έμμισθη θέση του CEO προβάδισμα πλέον αποκτούν οι περιπτώσεις της πρώην νομικής εκπροσώπου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Αθηνάς Μπαλωμένου και του μέχρι πρότινος διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνά Λυσσάνδρου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή