Μάρτινς: «Να είμαστε αποτελεσματικοί»

Μάρτινς: «Να είμαστε αποτελεσματικοί»

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμος από καιρό και θαρραλέος. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε την Αρσεναλ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας ως στόχο να επαναλάβει τον περυσινό του άθλο, όταν απέκλεισε από την ίδια διοργάνωση την ομάδα του Λονδίνου.Μία μέρα μετά τα 96α γενέθλιά τους, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κάνουν δώρο στον εαυτό τους ένα αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει «ζωντανούς» ενόψει της ρεβάνς στο «Εμιρέιτς».

Οι «κανονιέρηδες», αν και δεν είναι στην καλύτερή τους κατάσταση, είναι σίγουρα υποψιασμένοι για το τι θα αντιμετωπίσουν στο Καραϊσκάκη και όπως είπε και ο Μικέλ Αρτέτα, έχουν έρθει για να αντιδράσουν.  Αυτό το γνωρίζει ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και οι παίκτες του, όμως ο Πορτογάλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός είναι ικανός να τα καταφέρει ξανά. Αλλωστε, ο προπονητής των πρωταθλητών τόνισε χθες ότι η πρόκριση της ομάδας του πέρυσι δεν ήταν ποδοσφαιρικό θαύμα, αλλά αποτέλεσμα δουλειάς και υπομονής, ενώ πρόσθεσε: «Δεν θα αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, όσο μεγάλος και να είναι ο αντίπαλος. Εμείς παίζουμε με τον τρόπο του Ολυμπιακού και με δυνατή νοοτροπία. Ξέρουμε πως φέτος η Αρσεναλ δεν τα έχει πάει τόσο καλά στην Αγγλία, αλλά στην Ευρώπη έχει 7 νίκες και 1 ισοπαλία. Ξέρουμε πως η πρόκριση θα κριθεί στο Λονδίνο. Το πιο σημαντικό είναι ο Ολυμπιακός να είναι αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που θα έχει».Οσον αφορά την ενδεκάδα, ο Μαρτίνς επεσήμανε ότι –εκτός απροόπτου– ο Μπα θα είναι έτοιμος, κάτι που σημαίνει ότι θα επιμείνει στο 4-3-3, με τον Φορτούνη να έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει σε σχέση με τον Βαλμπουενά. 

Οσον αφορά τις υπόλοιπες δέκα θέσεις, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σα, ενώ στην άμυνα οι Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα και Ρέαμπτσιουκ. Την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά με τους Μπρούμα και Ελ Αραμπί να συμπληρώνουν την 11άδα.Από την άλλη πλευρά, ο Μικέλ Αρτέτα επεσήμανε πριν από την αναχώρηση της Αρσεναλ για την Αθήνα, ότι για όλους στο κλαμπ ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχθούν τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό. «Ο τρόπος που συνέβη στο τέλος ήταν πραγματικά σκληρός για εμάς. Προφανώς δεν το έχουμε ξεχάσει και θέλουμε να αντιδράσουμε φέτος», τόνισε χαρακτηριστικά.Τα άλλα ματς: Αγιαξ – Γιουνγκ Μπόις, Ντιναμό Κ. – Βιγιαρεάλ, Μάντσεστερ Γ. – Μίλαν, Σλάβια Πρ. – Ρέιντζερς, Γρανάδα – Μόλντε, Ρόμα – Σαχτάρ, Τότεναμ – Ντιναμό Ζ.

Εκδικάστηκε χθες από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ η έφεση του Ολυμπιακού κατά της πρωτόδικης απόφασης για πεντάμηνη απαγόρευση εισόδου του Βαγγέλη Μαρινάκη στα γήπεδα. Το νομικό επιτελείο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ επισήμανε πως κρίνεται αβάσιμη η είσοδος του κ. Μαρινάκη στα αποδυτήρια των διαιτητών και ότι δεν προκύπτει από πουθενά. Τονίστηκε ακόμα πως στην περιγραφή του Φ.Α. δεν υπάρχει αναφορά για είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών.«Αν δεν οδηγηθείτε σε απαλλαγή, ζητούμε να επιβληθεί η ελάχιστη ποινή απαγόρευσης εισόδου σε αποδυτήρια και αγωνιστικό χώρο», τόνισε η δικηγόρος Ευαγγελία Παναγιώτου που εκπροσώπησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή