Ηττα (μισός) αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό

Ηττα (μισός) αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό

Η Αρσεναλ επικράτησε με 3-1 στο «Καραϊσκάκη» βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην φετινή ευρωπαϊκή πορεία των «ερυθρόλευκων»

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αρσεναλ εκμεταλλεύθηκε στο ακέραιο τα λάθη του Ολυμπιακού και με δύο γκολ στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα πέρασε εμφατικά με 3-1 από το «Καραϊσκάκη» στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Λονδρέζοι εκμηδένισαν ουσιαστικά τις ελπίδες των «ερυθρόλευκων» ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης στο «Εμιρεϊτς» και όπως φαίνεται παίρνουν προς το παρόν τη ρεβάνς για τον περυσινό αποκλεισμό τους, καθώς ο Ολυμπιακός θέλει νίκη τουλάχιστον με 3-0 για να μπορέσει να φέρει τα κάτω-πάνω.

Το τελικό αποτέλεσμα, πάντως αδικεί εν μέρη τον Ολυμπιακό που στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν ανταγωνιστικός κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά σε αντίθεση με την αντίπαλό του δεν μπόρεσε να… ανοίξει τα δώρα που του πρόσφερε η άμυνα των «κανονιέρηδων».

Η Αρσεναλ απείλησε για πρώτη φορά στο 6ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Μπεγερίν, ο Ομπαμεγιάνγκ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε αρχικά στον ώμο του Παπασταθόπουλου και στη συνέχεια ο Σα, αλλά και το… οριζόντιο δοκάρι απομάκρυναν τον κίνδυνο. Ο Ολυμπιακός απάντηση με τον Μπρούμα στο 21’, όταν ο Πορτογάλος έκλεψε την μπάλα από τον Έντεγκααρντ, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό και ο Λένο μπλόκαρε εύκολα.

Το 1-0 για την Αρσεναλ έγινε στο 34ο λεπτό, όταν ο Έντεγκααρντ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Ζοσέ Σα, που πάντως φέρει ευθύνη για το γκολ, καθώς αιφνιδιάστηκε και δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας.

Στο 40ό λεπτό, ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1-1, με τον Μασούρα να κλέβει την μπάλα από τον Νταβίντ Λουίζ, όμως αντί να δώσει στον Ελ Αραμπί που ήταν μόνος του μπροστά σε κενή εστία, προτίμησε από πλάγια να σουτάρει απελπιστικά άουτ.

Οι αλλαγές του Μαρτίνς στο ημίχρονο, άλλαξαν την εικόνα του Ολυμπιακού. Ο Φορούνης που πήρε τη θέση του Βαλμπουενά έδωσε έναν πιο γρήγορο ρυθμό στην ομάδα του, που τελικά έφερε το ματς στα ίσα στο 58ο λεπτό με τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή και πλάσαρε έξυπνα τον Λένο που ήταν εκτός θέσης. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 2-1, όταν ο Ελ Αραμπί βρέθηκε –έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό- σε θέση βολής στο σημείο του πέναλτι, όμως το πλασέ του κόντραρε και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Και εκεί που φαινόταν ότι το παιχνίδι θα πήγαινε μέχρι το τέλος στο 1-1, ένα ξέσπασμα της Αρσεναλ και μια αμφισβητούμενη φάση έφεραν την κατάρρευση. Ηταν το 79ο όταν ο Γουίλαν σέντραρε, με τον Γκάμπριελ να νικά στον αέρα τον Εμβιλά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, όμως όπως φάνηκε στο ριπλέι υπήρξε επιθετικό φάουλ από τον σκόρερ. Ο Ολυμπιακός κάπου εδώ αποσυντονίστηκε και στο 85ο λεπτό ο Ελνένι με σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 3-1, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις ελπίδες των «ερυθρόλευκων» ενόψει του αγώνα στο «Εμιρέιτς».

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ (46’ Χολέμπας), Μασούρας (86’ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (46’ Φορτούνης), Μπρούμα (59’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (77’ Χασάν).

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Τίρνεϊ, Γκάμπριελ, Νταβίντ Λουίζ, Μπεγερίν,  Πάρτεϊ (55’ Θεμπάγιος), Γουίλιαν (82’ Ελνένι), Τζάκα, Έντεγκααρντ (82’  Σμιθ-Ρόου), Σάκα (82’ Πέπε), Ομπαμεγιάνγκ (88’ Λακαζέτ).

– Στα άλλα ματς που έγιναν απόψε για την φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ: Αγιαξ – Γιούνγκ Μπόις 3-0, Ντινάμο Κιέβου – Βιγιαρεάλ 0-2, Μαν. Γιουνάιτεντ – Μίλαν 1-1, Σλάβια Πράγας – Ρέιντζερς 1-1, Γρανάδα – Μόλντε 2-0 Ρόμα – Σαχτάρ 3-0 και Τότεναμ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-0. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή