Με άνεση στους «8» Ρεάλ και Σίτι

Με άνεση στους «8» Ρεάλ και Σίτι

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συνοπτικές διαδικασίες Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ζευγαρώνοντας τις νίκες που είχαν πετύχει εκτός έδρας κόντρα σε Γκλάντμπαχ και Αταλάντα αντιστοίχως. Μετά το 1-4 στο πρώτο παιχνίδι, η γερμανική ομάδα αναζητούσε ένα μεγάλο θαύμα στην ουδέτερη Βουδαπέστη, αλλά οι «Σίτιζενς» δεν την άφησαν ούτε καν να το σκεφθεί. Με δύο γρήγορα γκολ μέσα σε έξι λεπτά από τον Ντε Μπρόινε στο 12΄ (το 100ό της Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις εφέτος) και τον Γκουντογκάν στο 18΄, προηγήθηκαν νωρίς 2-0 και πήραν στο ρελαντί την πρόκριση, έχοντας και ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Περίπου ίδια εξέλιξη είχε και το παιχνίδι στη Μαδρίτη. Με «προίκα» το 1-0 από την Ιταλία, η Ρεάλ πήρε γρήγορο προβάδισμα με τον Μπενζεμά μετά μεγάλο λάθος του Σπορτιέλο στο 34΄, έκανε το 2-0 με πέναλτι του Σέρχιο Ράμος στο 60΄, είχε στο 68΄ δοκάρι με τον Μπενζεμά, αγχώθηκε με το 2-1 από τον Μουριέλ στο 83΄, αλλά μόνο για ένα λεπτό, καθώς στο 84΄ ο Ασένσιο έγραψε το τελικό 3-1. 
Στην προημιτελική φάση έχουν ήδη προκριθεί και οι Πόρτο, Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν, Λίβερπουλ. 

Τα τελευταία εισιτήρια

Απόψε κλείνουν και τα τελευταία εισιτήρια της οκτάδας του θεσμού, με τους αγώνες της Μπάγερν Μονάχου με τη Λάτσιο και της Τσέλσι με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Κι αν η γερμανοϊταλική μονομαχία είναι μάλλον τυπική διαδικασία, μετά το 4-1 υπέρ των Βαυαρών μέσα στη Ρώμη στον πρώτο αγώνα, το ματς της Τσέλσι με την Ατλέτικο δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο ότι θα γείρει υπέρ των Αγγλων παρά τη νίκη τους με 1-0 στον πρώτο αγώνα στο Βουκουρέστι, με τυπικά γηπεδούχο την ισπανική ομάδα. «Ενα μόνο πράγμα μας χρειάζεται κι αυτό ζήτησα από την ομάδα μου, να νικήσουμε», είπε ο τεχνικός των «ροχιμπλάνκος», Ντιέγο Σιμεόνε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή