Για το θαύμα στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός

Για το θαύμα στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο να πετύχει ένα ακόμα ποδοσφαιρικό θαύμα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται από χθες στο Λονδίνο, όπου απόψε (19.55) αντιμετωπίζει την Αρσεναλ για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι», που στο πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκη» είχαν ηττηθεί με 3-1, αναζητούν την υπέρβαση, έχοντας ως οδηγό το περυσινό σταύρωμα των δύο ομάδων, όπου είχαν καταφέρει να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα.

Σίγουρα η αποστολή φέτος για τον Ολυμπιακό είναι πολύ πιο δύσκολη. Το 0-1 έγινε 1-3, η Αρσεναλ είναι καλύτερη από ό,τι πριν από έναν χρόνο και ιδιαίτερα φορμαρισμένη αυτή την περίοδο, ενώ υπάρχουν και σημαντικές απουσίες, όπως αυτές των Χασάν, Σεμέδο και Βαλμπουενά. Ομως, όπως είπε και ο Πέδρο Μαρτίνς, λίγο πριν η αποστολή μπει στο αεροπλάνο, αυτό που χρειάζεται είναι πρώτα από όλα πίστη. Και αν τελικά έρθει ο αποκλεισμός, αυτό να γίνει με αξιοπρέπεια. «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές δυσκολίες στο παρελθόν. Ολα μπορούν να συμβούν. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι σε φυσική κατάσταση, αλλά και ψυχολογικά. Να σας θυμίσουμε την περυσινή ιστορία, όταν όλοι θεωρούσαν πως έχουμε αποκλειστεί μετά το 0-1. Εμείς μέσα μας το πιστεύαμε και το πετύχαμε. Σίγουρα φέτος τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού πρέπει να βάλουμε τρία γκολ. Αν το πιστεύεις όμως, μπορεί να συμβεί», είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός. Για πίστη μίλησε και ο Ελ Αραμπί που είχε χαρίσει πέρυσι την πρόκριση και σκόραρε φέτος στο πρώτο ματς, ενώ από την πλευρά του ο Αρτέτα επεσήμανε ότι η πρόκριση δεν έχει κλειδώσει για την Αρσεναλ και επέστησε την προσοχή των παικτών του στον Μαροκινό επιθετικό του Ολυμπιακού.  

Στα αγωνιστικά, ο Μπα προπονήθηκε και θα είναι στο αρχικό σχήμα, ενώ στην αποστολή βρίσκεται και ο Βρουσάι. Με τον Σενεγαλέζο διαθέσιμο, μειώνονται τα ερωτήματα για τους έντεκα που θα ξεκινήσουν το βράδυ στο «Εμιρέιτς». Ουσιαστικά η θέση που εκκρεμεί είναι το αριστερό άκρο της άμυνας με τους Ρέαμπτσιουκ και Χολέμπας να τη διεκδικούν. Ο Μολδαβός είχε ξεκινήσει στο πρώτο ματς, αλλά στο ημίχρονο είχε αντικατασταθεί, καθώς αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με τους «κανονιέρηδες». Ετσι, αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη, Σα, Λαλά, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μπα, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης, Μπρούμα και Ελ Αραμπί είναι αυτοί που θα ξεκινήσουν κόντρα στους «κανονιέρηδες». Πάντως, χθες, στην τελευταία προπόνηση στου Ρέντη, ο Μαρτίνς δοκίμασε και σχήμα 5-4-1, με το οποίο είχε αντιμετωπίσει τη Σίτι στο «Καραϊσκάκη» για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δείχνει ότι στο μυαλό του υπάρχει και κάτι άλλο πέρα του 4-3-3 που συνηθίζει να χρησιμοποιεί στα ευρωπαϊκά ματς.

Τα βλέμματα στο Μιλάνο

Στο Μιλάνο κυρίως στρέφονται απόψε τα ευρωπαϊκά βλέμματα, καθώς η μάχη της Μίλαν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεχωρίζει από τις ρεβάνς στους «16» στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Μίλαν είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στο «Ολντ Τράφορντ» και φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο, αν και προ άδειων εξεδρών, οι έδρες παίζουν μικρότερο ρόλο πια. Στα άλλα ματς απόψε παίζουν Γιουνγκ Μπόις – Αγιαξ (πρώτο ματς 1-1), Βιγιαρεάλ – Ντιναμό Κιέβου (2-0), Ρέιντζερς – Σλάβια Πράγας (1-1), Σαχτάρ – Ρόμα (0-3), Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Τότεναμ (0-2) και Μόλντε – Γρανάδα (0-2).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή