Νίκη για Ολυμπιακό διά χειρός Βεζένκοβ

Νίκη για Ολυμπιακό διά χειρός Βεζένκοβ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο στόχος της πρόκρισης στην «8άδα» της Ευρωλίγκας να χάθηκε για τον Ολυμπιακό, ωστόσο με τη νίκη στο Βερολίνο επί της Αλμπα (80-84), που ήταν η τρίτη σερί, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν το 14-16 (νίκες-ήττες) και κλείνουν την κανονική περίοδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο άνθρωπος που έγραψε την ιστορία στο χθεσινό ματς, ήταν ο Σάσα Βεζένκοβ που έκανε το παιχνίδι της… ζωής του με ρεκόρ καριέρας (31 πόντους, 6/7 τρίποντα και 10 ριμπάουντ).

Το τελευταίο τρίποντο του Βούλγαρου άσου 15 πριν από το τέλος του αγώνα, ήταν αυτό που γλίτωσε τον Ολυμπιακό από ένα απίστευτο χαρακίρι, καθώς από το +11 (67-78) με το οποίο προηγούνταν 4΄36 πριν από το τέλος, είδε τους Γερμανούς να επωφελούνται τα συνεχόμενα λάθη του και με ένα επιμέρους σκορ 9-1 να μειώνουν στον πόντο (78-79).

Ο Σλούκας ακολούθησε σε απόδοση τον Βεζένκοβ με 14 πόντους, έξι ασίστ και δύο άκρως καθοριστικά τρίποντα στις αρχές της τελευταίας περιόδου, σε ένα παιχνίδι με απόλυτα ισορροπημένη τρίτη περίοδο και ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο η Αλμπα δεν ξέφυγε ποτέ με μεγάλη διαφορά από τους Πειραιώτες. 

ΑΛΜΠΑ: Σίβα 14 (3), Γκίφϊ 8, Ντίλοου 5 (1), Ερικσον 7 (1), Σνάιντερ, Ολίντε 3, Φοντέκιο 7, Κουμάντζε, Τίμαν 9 (1), Σίκμα 11 (1), Λάμερς 13 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάρισον, Χαραλαμπόπουλος, Λαρεντζάκης 7 (2), Σπανούλης 3 (1), Σλούκας 14 (4), Βεζένκοβ 31 (6), Πρίντεζης 6, Ζαν-Σαρλ 5, Τζένκινς, Κουφός, Ελις 9, Μακίσικ 9 (1).

Στα άλλα χθεσινά ματς: Ζενίτ – Μπασκόνια 75-79, Φενέρ – Ζαλγκίρις 84-61.

• Ο Παναθηναϊκός απόψε (21.00) υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα θέλοντας να δώσει συνέχεια στη νίκη του επί της Μακάμπι. Τα υπόλοιπα σημερινά ματς: Χίμκι – Βαλένθια, Μπάγερν – Αναντολού, Μιλάνο – Μπαρτσελόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή